Vesti

0

Poslanici Dosta je bilo napustili sednicu Skupštine Srbije

Autor: VV

Izvor: Beta

Poslanici Dosta je bilo napustili sednicu Skupštine Srbije

Izvor: Foto: prtscr ytb

Poslanici su iz sale izašli tik pored Martinovića, a Radulović mu je dok je prolazio rekao: "Sram vas bilo".

Poslanici pokreta Dosta je bilo negodovali su zbog objedinjavanja šest tačaka dnevnog reda koje međusobno nisu povezane.

"Po Poslovniku Skupština može da odluči da obavi zajednički pretres o više predloga zakona samo ako su te tačke međusobno uslovljene ili su rešenja međusobno povezana", rekao je Radulović i upitao kakve veze ima sporazum o budžetskoj podršci sa formiranjem Fonda za za zapadni Balkan i po kom osnovu je to objedinjeno.

On je reklamirajući povredu Poslovnika o radu parlamenta istakao da predsedavajući nije smeo ni da dozvoli da se o objedinjavanju tih tačaka i još četiri sporazuma uopšte glasa.

Zbog objedinjavanja međusobno nepovezanih tačaka negodovali su i poslanici Socijaldemokratske stranke i pokreta Dveri, a atmosfera u sali je bila bučna i burna.

Dešavanja su kulminirala posle izlaganja Martinovića. On je zatražio od predesedavajućeg da "ne dozvoli Saši Roduloviću poznatom kriminalcu koji je upropastio privredu da upropasti i skupštinu".

Pošto je Martinović to izgovorio poslanici DJB su dugo i glasno aplaudirali, a zatim i napustili salu.

Pošto su napustili salu Martinović je za Radulovića još rekao da je predsednik pokreta DJB bio ministar tri meseca i da je "najuren iz Vlade Srbije zbog katastrofalne politike koju je vodio", a Dverima je poručio da ne mogu oni sa pet šest poslanika da određuju šta se i kako radi u skupštini.

Potom je usledio niz zahteva opozicije za reklamiranje Poslovnika, pa je predsedavajući odredio pauzu od deset minuta.

Poslanici su danas počeli novu sednicu, ali ne i raspravu jer utvrđivanje dnevnog reda traje skoro tri sata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR