Dikića prijavio jedan od članova grupe

Podgorička štampa piše da je grupu predvođenu bivšim komandantom srpske žandarmerije Bratislavom Dikićem, koja je uhapšena uoči izbora u Crnoj Gori pod optužbama za terorizam, policiji prijavio jedan od njenih članova, Mirko Velimirović (45) iz Zubinog Potoka.

"Vijesti" i "Pobjeda" navode da se ova informacija nalazi u naredbi za sprovođenje istrage specijalnog tužioca Saše Čađenovića koji je za pokušaj terorizma pored Dikića, osumnjičio Kristinu Hristić i Aleksandra Sinđelića za kojim se traga, dok se ostalima na teret stavlja kriminalno udruživanje.

"U tom tužilačkom dokumentu otkriveno je na koji način su crnogorske bezbednosne službe "sprečile da se Crna Gora zavije u crno", pišu Vijesti.

Navodno, zaduženje M.V u grupi je bilo da nabavi oružje, municiju, uniforme, prenosi poruke, obezbeđuje im prostor u kom će boraviti i skladištiti oružje. On je odao plan kada je, kako piše štampa, od Sinđelića navodno preuzeo 15.000 evra za koje je trebalo da kupi 50 automatskih pušaka i tri sanduka municije "koje će smestiti u kući koju bi iznajmio u Podgorici". Pošto je do detalja prihvatio plan za napade i svoja zaduženja, namere grupe prijavio je policiji.

"Došao je u Upravu polcije i prijavio plan delovanja kriminalne organizacije i njene članove i time je otkrio kriminalnu organizaciju... On je službenicima policije prenosio dobijena uputstva od organizatora kriminalne organizacije, te identifikovao druge članove koji su došli u Crnu Goru, opisao plan njihovog delovanja, lokacije na kojima se nalaze... ", piše u naredbi na koju se pozivaju podgorički mediji.

Dikić je optužio Velimirovića da je policijski saradnik koji mu je u Podgorici namestio hapšenje, kada mu je ispred tržnog centra Delta poklonio mobilni telefon i u automobil ubacio ključeve. U tužilačkoj naredbi koju prenosi štampa piše da je Velimirović Dikiću ispred tog tržnog centra predao telefon "lenovo" koji je zaštićen posebnim programom od mogućeg prisluškivanja i ključeve od kuće u kojoj se nalazi oružje.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ranije je rekao da su "zaustavili da se oružje unese u Crnu Goru". Objasnio je da je između Srbije i Albanije uništeno oružje koje je planirano da se koristi u Crnoj Gori.
 

  • Doktor za nadimanje

    25.10.2016 14:13
    Retko na*rkan i primitivan čovek.
  • VladaN

    25.10.2016 14:10
    Verovatno...
    ...u celoj prici ima neke istine, ali vecu glupost davno nisam cuo da je oruzje odnosno dokaz, unisteno na granici...dakle ne manipulise se sa javnoscu samo u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.