BG: Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji

Na Beogradskom sajamu 9. novembra biće održan Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja u organizaciji Klastera drvoprerađivača.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

08:58

BG: Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji
Foto: Tanjug

Na sajmu će se predstaviti preduzeća, škole, fakulteti i sve institucije koje posluju ili mogu poslovati sa drvnom industrijom i industrijom nameštaja, a biće organizovane i besplatne radionice o samozapošljavanju u tim industrijama.

Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja organizuje se u okviru 54. Međunarodnog sajma nameštaja koji će se održati od 8. do 13. novembra na Beogradskom sajmu.

Podseća se da je pilot projekat organizacije sajma zapošljavanja u drvnoj industriji realizovan krajem juna 2016. na Šumarskom fakultetu u Beogradu sa ciljem da se povežu svi pojedinci i institucije koji su u vezi sa tom privrednom granom, kako bi se kroz direktne susrete uskladile njihove aktivnosti.

Tokom trajanja Sajma nameštaja, kako je najavljeno, Razvojna agencija Srbije, koja je I pokrovitelj manifestacije, će 8. novembra organizovati i investicionu konferenciju "Serbian Furniture Industry Conference" posvećenu predstavljanju potencijala u industrijii nameštaja u Srbiji, mogućnostima za ulaganje, saradnji kao i iskustvima dosadašnjih investitora, domaćih privrednika i medjunarodnih institucija na razlicitim projektima u toj industriji.

Prema podacima Klastera drvoprerađivača, šume u Srbiji pokrivaju 2,26 miliona hektara ili oko 29,1 odsto ukupne teritorije. U vlasništvu države je 53 odsto šuma i njima upravljaju javna preduzeća Srbijašume i Vojvodinašume, dok je 47 odsto u vlasništvu privatnih posednika.

Većina preduzeća iz drvne industrije Srbije, kako je naglašeno, spada u kategoriju malih preduzeća (97 odsto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: