ZAVRŠNICA EVROLIGE U SRBIJI Slavko Gak: Fajnal-for velika pobeda Beograda
Foto: Jelena Vučetić, Printskrin

Uspeh

ZAVRŠNICA EVROLIGE U SRBIJI Slavko Gak: Fajnal-for velika pobeda Beograda

Košarka -

Potrudićemo se da u naredne dve godine promovišemo našu zemlju i glavni grad na najbolji mogući način, poručio Slavko Gak

Ideja da se u Beogradu organizuje završni turnir Evrolige postoji već desetak godina, preciznije od trenutka kad je 2005. godine završena izgradnja Kombank arene, a, evo, deceniju i dve godine kasnije taj san će se konačno i ostvariti.Najbolji evropski klubovi za titulu šampiona Starog kontinenta boriće se u glavnom gradu Srbije 2018. godine.Konkurencija- Borba za domaćinstvo fajnal-fora Evrolige 2018. godine bila je vrlo teška, naspram sebe imali smo Pariz, Istanbul i Moskvu i sama činjenica da smo pobedili u takvoj konkurenciji predstavlja veliko priznanje. U pitanju je najveće klupsko takmičenje posle fudbalske Lige šampiona i zaista smatram da smo uradili veliku stvar - kaže za Kurir Slavko Gak, gradski sekretar za omladinu i sport, i nastavlja:- Potrudićemo se da u naredne dve godine promovišemo Beograd i Srbiju na najbolji mogući način, a kruna svega će biti pomenuti završni vikend najjačeg košarkaškog klupskog takmičenja. U grad u kojem se održava fajnal-for ne dolaze samo navijači koji imaju karte već i mnogo onih koji žele da osete celu tu atmosferu, pa ćemo benefit od toga imati svi. Primera radi, u Berlinu je kroz fan zonu prošlo čak milion ljudi, što je fenomenalno.Klubovi, pokažite seOd trenutka kad se pojavila informacija da će Beograd ugostiti četiri najbolje evropske ekipe 2018. godine, počelo se s nagađanjima može li jedna srpski klub da pronađe svoje mesto u toj konkurenciji.- Sama činjenica da smo se upustili u projekat organizacije završnog turnira Evrolige znači da se nadamo kako bi neki beogradski i srpski klub mogao da se bori za titulu, ali to je vrlo teško. Nema nikoga u Srbiji ko to ne bi voleo, samo ne treba opterećivati klubove i igrače da sada moraju da se plasiraju među četiri najbolje ekipe. Treba ih pustiti da mirno rade, pa ukoliko im to pođe za rukom, odlično - kaže Gak.

Uskoro parafPOTPIS U SREDUČelnici Evrolige i gradonačelnik Beograda Siniša Mali trebalo bi da ozvaniče dogovor o domaćinstvu fajnal-fora 2018. sredinom sledeće nedelje, kad će biti poznati još mnogi zanimljivi detalji.- Potpisivanje ugovora trebalo bi da bude u sredu i javnost će biti upoznata sa svim pojedinostima - kaže Gak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track