Skup podrške Hilari Klinton u Sarajevu

Ispred sarajevske Katedrale održan je skup podrške Demokratskoj kandidatkinji za predsednika SAD Hilari Klinton, a sličan skup, za republikanskog kandidata Donalda Trampa, biće održan sutra u Istočnom Sarajevu.

Organizatori kampanje "Sarajevo glasa za Hilari Klinton" poručili su da "svi zajedno svojim simboličnim potpisom šaljemo poruku ljubavi i poruku prijateljstva u svet", preneo je portal Kliks.

Inicijator skupa Mirza Hulisić rekao je da mu je motiv za organizaciju skupa to što je, kako je istakao, porodica Klinton, a samim tim i Hilari Klinton veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. "Njeni stavovi o BiH su precizni govore da je Bosna jedino moguća kao celovita država u kojoj su ravnopravni svi njeni narodi", rekao je Hulisić.

Od početka skupljanja potpisa pored štanda "Sarajevo glasa za Hilari Klinton" zaustavilo se stotinak građana glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Štandom su posebno oduševljeni turisti, a svoj potpis su dali i građani čija deca žive i rade u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon potpisa podrške za kandidatkinju za predsednicu SAD-a iz redova Demokratske stranke, građani su na poklon dobili po jednu majicu sa likom nekadašnje Prve dame i državne sekretarke Sjedinjenih Američkih Država.

"Setimo se kad je ne tako daleke 1996. godine Hilari zajedno sa svojom ćerkom Čelsi i još nekoliko javnih osoba organizovala posetu dobre volje BiH. Hilari je u BiH dolazila kao senatorka, kao državni sekretar SAD, kao građanka i kao prva dama SAD, a upravo je BiH bila prva stanica njenih zvaničnih poseta Balkanu", navode između ostalog organizatori skupa.

Skup podrške kontroverznom kandidatu Republikanaca Trampu biće organizovan sutra u 18 sati na prostoru parka Gavrilo Princip u istočnom Sarajevu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво