Društvo

DECA SU NAJVEĆI LJUDI Dečak krišom hranio druga iz odeljenja

Objavljeno: 21.10.2016 | 21:31Izvor: Blic

Nekoliko nedelja po početku nove školske godine, dečak po imenu Dilan Duran iz Albukerkija u Novom Meksiku počeo je da od svoje mame traži da mu sprema duplu porciju ručka za školu.

 

Džoset Duran bila je ganuta gestom svog sina
Foto: Josette Duran / FacebookDžoset Duran bila je ganuta gestom svog sina

Džoset Duran je u prvi mah mislila da je apetit njenog dečaka porastao, te mu je svakog jutra u torbu umesto jednog, pakovala dva sendviča. Mislila je da je to faza, te da će se uskoro Dilanov apetit vratiti u normalu. Mešutim, kako je vreme prolazilo, nije izdržala a da ga ne pita o čemu se radi.

- Dušo, zaista mislim da ti je ovo previše hrane. Bojim se da ti ne bude loše - rekla je Džoset.

Tada je dobila neočekivani odgovor od svog sina.

- Mama, moram nešto da ti priznam. Drugi sendvič nije za mene, već za jednog dečaka. Nikada ne donosi ručak u školu, i uopšte ne jede. Mislim da njegovi nemaju novca za hranu - rekao je Dilan,i ostavio majku bez teksta, prenosi lokalni portal "Bright side".

Ispostavilo se da je porodica tog dečaka imala mnogo problema. Džoset je saznala da se majka Dilanovog druga sama starala o detetu, da je nedavno izgubila posao i da jedva sastavlja kraj s krajem. Dilanovu majku je ovo saznanje dodatno pogodilo jer se i sama ne tako davno našla u istoj situaciji. Samohrana je majka, jedno vreme je takođe bila bez posla i nije mogla da iznajmi stan, pa je mesecima spavala u automobilu.

Dečacima je ostavljala i poruku
Foto: Josette Duran / FacebookDečacima je ostavljala i poruku

Nije postavljala nijedno pitanje svom sinu, već je nastavila da svakodnevno sprema drugi ručak.

Onda je jednog jutra dobila telefonski poziv od škole gde se susrela s majkom Dilanovog prijatelja.

Saznavši za humani gest koji čini za njeno dete, došla je da joj se lično zahvali.

- Znam da ste hranili mog sina. Tako sam vam zahvalna. Srećom, sada je bolje. Našla sam posao - rekla je ponudivši joj novac.

Foto: Josette Duran / Facebook

Džoset je odbila da uzme novac, i uradila je nešto drugo. Pošto ju je potez njenog sina inspirisao, ona je uz pomoć svojih prijatelja iz odbojkaške reprezentacije u kojoj je igrala, uspela da prikupi 400 dolara koji će se koristiti za ručak one dece u školi čije porodice to ne mogu da priušte.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u