');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

NAJVEĆI REGIONALNI INTERNET DOGAĐAJ Danas počinje online sajam zapošljavanja

Najveći regionalni online događaj - sajam zapošljavanja i obrazovanja počinje danas i trajaće sve do 26. oktobra na veb adresi www.dankarijera.com.

Kompjuter Foto: Đ. Kojadinović / RAS Srbija
Kompjuter
Foto: Đ. Kojadinović / RAS Srbija

Ovaj tradicionalni događaj pod nazivom "Virtualni dani karijera i znanja 2016" organizuju organizuju tri najposećenija portala za zapošljavanje i obrazovanje u regionu – iz Srbije sajt "poslovi.infostud.com", portal "mojposao.net iz Hrvatske i "posao.ba" iz Bosne i Hercegovine.

Tokom osam dana trajanja sajma, posetioci će moći da mu pristupe u bilo koje vreme iz svojih domova i da pregledaju oglase za posao, prakse, kao i obuke i kurseve za razvoj karijere, kao i da putem čet servisa razgovaraju sa poslodavcima i predstavnicima edukativnih ustanova.

Kako je saopšteno, ove godine, uz veliki broj radnih mesta oglašenih na sajmu, poseban fokus biće na praksama, što je prilika za sve one kojima nedostaje radno iskustvo da ga na ovaj način steknu.

Iako se sajam održava na Internetu, organizatori navode da centralni događaj na njemu predstavljaju panel diskusije koje će se održati u prostorijama LINK grupe u Zemunu, tokom kojih će poslodavci i uspešni preduzetnici govoriti o značaju praksi, odnosu formalnog i neformalnog obrazovanja za razvoj karijere.

"Online sajam je za proteklih pet godina imao preko 1.106.000 poseta, a samo prošle godine je zabeleženo rekordnih 256.000 poseta", kažu organizatori.