Ponedeljak, 10.10.2016.

17:55

Hečer spasao Partizan u Skoplju

Košarkaši Partizana savladali su Karpoš Sokole 84:77 (22:20, 20:21, 20:20, 22:16) i zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi.

Izvor: AK

Hečer spasao Partizan u Skoplju
Foto: Karpoš Sokoli/Igor Panevski

Crno-beli su se mučili u Skoplju do poslednja dva minuta kada je najbolji igrač tima ove sezone Vil Hečer sa dve trojke i asistencijom prelomio meč.

Debitant u ligi je iskoristio veliki broj grešaka i faulova beogradskog tima (30), te se uz povremene dobre šuterske serije lako vraćao iz minusa od sedam i osam poena, te sve vreme bio u egalu.

Karpošu je svirano 13 faulova manje od Partizana, ali su crno-beli šutirali 55% iz igre i uprkos tome dominirali i u skoku sa 38-20.

Na ulasku u poslednja dva minuta Hečer sjajnom rolom potvrđuje da je ključni igrač tima Aleksandra Džikića i odvodi Partizan do egala sa Crvenom zvezdom i Budućnosti posle četiri kola.

Hečer je postigao 21 poen u Skoplju za svega 26 minuta na parketu, pogodio je svih pet šuteva za dva poena i tri od šest za tri, a bio je perfektan iz prvih šest.

Već u prvom poluvremenu je ubacio 16 poena, u nastavku ga je Džikić često držao na klupi zbog tri faula, da bi na ulasku u poslednja dva minuta igre prelomio meč sa pomenute dve trojke i asistencijom.

U drugom poluvremenu su se u napadu probudili Novica Veličković koji je meč završio sa 13 poena uz 7 skokova i 4 asistencije, te Branislav Ratkovica sa 12 poena, dok je devet dodao Đorđe Majstorović.

Makedonski tim je u četvrtom porazu u nizu imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, najefikasniji sa po 15 su bili Zeković i Dragan Labović koji je imao i 5 skokova. Pratili su ih Peri sa 14 (6as, 4sk), Vrkić sa 11 i Uroš Duvnjak sa deset.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Union Olimpiju u nedelju (17h), dok Karpoš gostuje u Zagrebu kod Cibone.

Tok meča:

Foto: Karpoš Sokoli/Igor Panevski
Partizan dobro otvara meč i serijom koševa Hečera i Robinsona diktira ritam, ali domaćin drži priključak poenima sa penala, da bi trojkom Sokolova preokrenuo na 13:12. Trojkom Veličkovića i košem Majstorovića Partizan stiže do +5, ali Zeković i Labović održavaju Karpoš u igri, pa Partizan dobija prvi period sa svega košem prednosti (22:20).

U sličnom ritmu počeo je i drugi kvartal, Partizan je koševima Marinkovića i Vrapca kontrolisao ritam, ali se ipak više mučio u napadu, dok je ostavljao prostora rivalu koji koševima Perija i Vrkića preokreće na 29:26. Opet se budi Hečer koji veže pet poena za novi preokret (31:29). Nisu crno-beli blistali, ali novim koševima Veličkovića i perfektnog Hečera koji je pogodio svih šest šuteva stižu do maksimalnih +8 (40:32).

Međutim, Partizan je pravio mnogo faulova, krajem poluvremena po tri su imali Robinson, Andrić i Veličković koji je u međuvremenu zbog protesta dobio i tehničku, pa Karpoš uz pomoć penala (18/21) te koševa Labovića i Zekovića preokreće na 41:40, u međuvremenu je Hečer prvi put promašio. ali Partizan odlazi na pauzu sa pola koša prednosti (42:41).
Foto: Karpoš Sokoli/Igor Penevski
Na startu drugog poluvremena razigrao se Uroš Luković, iako je promašio dva slobodna bacanja "veže" šest poena i odvodi Partiza na +7, međutim, crno-beli opet ekspresno ispuštaju prednost i odlaze u najveći minus. Brojne greške i još brojniji faulovi (24) vraćaju domaćina u igru. Novi poeni sa linije za slobodna, te trojke Vrkića i Duvnjaka donose Karpošu seriju 13:0 za preokret na 56:50.

Veličković trojkom prekida nalet domaćina, Partizan još dva puta dobro reaguje u odbrani, nakon čega Vrabac polaže i smanjuje zaostatak, ali Peri trojkom i Knežević čuvaju prednost domaćina (61:55). Crno-beli dobrom odbranom uspevaju da se opet vrate, Veličković polaže za novi preokret, Peri pogađa sa osam metara, ali posle zvuka sirene, pa Partizan u poslednji period ulazi sa poenom prednosti (62:61).

Nakon još nekoliko minuta egala, Partizan ulazi u sjajnu šutersku seriju, dve trojke pogađa Ratkovica, jednu dodaje Marinković i crno-beli stižu do pet poena prednosti (75:70). Uskoro se budi i Hečer, sa dve trojke i asistencijom za zakucavanje Majstorovića dodatno povećava prednost crno-belih na verovatno nedostnižnih +9 (82:73).

Partizan ulazi u seriju promašaja, Labović i Peri smanjuju na -5, ali dvadesetak sekundi pre kraja Veličković polaže posle ofanzivnog skoka i stavlja tačku na meč (84:77).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: