Lukašenko: Raspad SSSR je katastrofa

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da raspad Sovjetskog saveza smatra katastrofom, prenosi "Sputnjik".

Izvor: B92

Subota, 01.10.2016.

09:56

Lukašenko: Raspad SSSR je katastrofa
Foto: GettyImages

“U raspadu Sovjetskog Saveza vidim katastrofu koja je imala negativne posledice za čitav svet. Ništa dobro od raspada nismo dobili“, izjavio je predsednik Belorusije, odgovarajući na pitanje studenata Pekinškog univerziteta.

On je konstatovao da Sovjetski Savez i Kina nisu uvek imali svetle trenutke u istoriji svojih odnosa.

“Dolazilo je i do ratnih sukoba na granici, ali ako se pogleda u istoriju, mi, sovjetski i kineski narod, uvek smo imali više svetlih (trenutaka)“.

Kao dobar primer toga Lukašeko je naveo zajedničku pobedu nad fašizmom i japanskim militarizmom.

Kada je reč o SSSR to je, prema mišljenju beloruskog lidera, moćna država koja je bila faktor obuzdavanja i osiguranja stabilnosti u svetu.

Aleksandar Lukašenko je uveren da su za vreme SSSR-a bilo nemogući mnogi konflikti, kao što su oni koji se sada odigravaju na Bliskom istoku ili u Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: