Najnovije vesti
Vesti Društvo
SAMO ZA KINEZE Beograd i Sarajevo se dosetili kako da privuku turiste, a vodiči će biti na MUKAMA

SAMO ZA KINEZE Beograd i Sarajevo se dosetili kako da privuku turiste, a vodiči će biti na MUKAMA

Kafić u Beogradu gde je Velimir Bata Živojinović pio kafu, mesta u BiH gde je sniman film "Valter brani Sarajevo", ali ne i Kozara i Sutjeska, rezime je specijalne turističke ture koja će u novembru biti predstavljena Kinezima, najvećim Valterovim fanovima van Balkana.

ku bata valter Foto: Promo
ku bata valter
Bata Živojnović u filmu "Valter brani Sarajevo"
Foto: Promo
Bata Živojnović u filmu "Valter brani Sarajevo"

"Putevi Valtera" kec je iz rukava za privlačenje turista iz Kine, a uskoro će im cela tura biti predstavljena na Sajmu turizma u Šangaju.

Sa predlogom ture izašle su dve agencije, iz Beograda i Sarajeva, a podršku su im pružila ministarstva turizma Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH, koja će ponudu da predstave Kinezima.

Šta će sve kineski turisti moći da obiđu, pogledajte u grafici:

Foto: Grafički studio Blica / RAS Srbija

Izostavljeni Sutjeska i Kozara

Projekat "Putevima Valtera" je predstavnicima Turističke organizacije Republike Srpske predstavljen tek juče, tako da, kako kažu, nisu upoznati sa pojedinostima, ali se raduju još jednoj saradnji sa Srbijom.

- Nadam da će "Putevi Valtera" obuhvatiti ne samo obilazak Sarajeva, nego i Sutjeske i Kozare – kaže direktorka Turstičke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović.

Sutjeska i Kozara se, međutim, ne nalaze u ponudi koja će Kinezima biti predstavljena u Šangaju.

Obavezno znanje replika iz filma

Zanimljiv će, međutim, biti izbor turističkih vodiča, kojima bi uslov na konkursu, osim stručnog znanja, moglo da bude i poznavanje čuvenih replika iz filma "Valter brani Sarajevo".