Monstrum Elfete uhapšena u Švajcarskoj zbog zverskog ubistva srpskog dečaka u BiH

V. MITRIĆ

29. 09. 2016. u 16:01

Uhapšena Albanka osumnjičena za strašan zločin kod Zvornika 1992. godine: Na teret joj se stavlja ubistvo Slobodana Stojanovića (12). Uhapšena na zahtev Tužilaštva BiH

Монструм Елфете ухапшена у Швајцарској због зверског убиства српског дечака у БиХ

Mali Slobodan mučen i iskasapljen u blizini Zvornika

VLASTI švajcarskog kantona Nešatel, postupajući po zahtevu Tužilaštva BiH, uhapsile su Elfete Veseli (56), osumnjičenu za ubistvo srpskog dečaka 1992. godine u okolini Zvornika, potvrdio je za "Novosti" Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH. Reč je o jednom od najbrutalnijih zločina počinjenih za vreme rata u BiH.

Švajcarci su postupili na osnovu zahteva iz BiH, a žena je osumnjičena da je sa drugim osobama, u leto 1992, u blizini mesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg Slobodana Stojanovića.

Mali Slobodan je pre ubistva teško mučen. S porodicom je prethodno pred napadom muslimanskih snaga uspeo da pobegne na sigurnu teritoriju, ali se potom vratio, jer se setio da mu je kod kuće ostao pas od koga se nije odvajao. Dečakov otac, sada pokojni Ilija, govorio je da nikada neće moći da zaboravi 16. jun 1993, kada je pozvan u vatrogasni dom u Zvornik da prepozna sina.

- Mom Slobodanu su ruke do lakata bile odsečene - rekao je Ilija Stojanović, dečakov otac. - Uši su mu bile odsečene, a na grudima četvrtast otvor načinjen nožem. Koža i meso oguljeni. Na lobanji je bio trag od metka od jedne do druge strane slepoočnice. Dečakova majka Desa je 2006. preminula. Njeno srce nije moglo da izdrži tugu za sinom koji je mučenički stradao.

Obdukciju je radio patolog prof. dr Zoran Stanković. Iako vrhunski profesionalac, dr Stanković nije mogao roditeljima da prenese izvorno šta je sve registrovao na dečakovom telu. I roditelje i mnoge druge u RS, godinama je mučilo pitanje zašto su nadležni nemi, mada se zna ko stoji iza ovog zločina.

- Ova vest uliva malu nadu u pravdu, ali ostaje gorak ukus što je osumnjičena tek sada uhapšena, i to u Švajcarskoj, mada je godinama bila dostupna nadležnima iz pravosuđa na levoj obali Drine - kaže general Ljubomir Savčić, predsednik Boračke organizacije Republike Srpske. - Bilo je više nego bolno slušati pre deset i više godina predstavnike nekih nevladinih organizacija iz Srbije, koji su priču o dečakovom stradanju, samo zato što je otišao po svog psa, označavali kao tobože govor mržnje. Evo, sada, kada je osumnjičena uhapšena, i to po zahtevima vlasti BiH, jasno je da o govoru mržnje nije bilo ni govora.

Dečakov otac je govorio da su prvo muslimani uprli prstom na osumnjičenu. Rekli su da je to učinila kćerka šumara Rahmana iz Vlasenice. Govorio je i da svi policajci u Bosni to znaju, kao i međunarodne misije i strani novinari...

STANKOVIĆ: SPREMAN DA SVEDOČIM

- Ovo je još jedan primer da, uprkos svemu, treba verovati u onu narodnu "pravda je spora, ali dostižna" - rekao nam je danas prof. dr Zoran Stanković, poznati stručnjak za sudsku medicinu. On kaže da čuva taj obdukcioni nalaz i da je spreman da, kad ga pozove bilo koja nadležna pravosudna institucija, saopšti sadržinu nalaza i preda dokumentaciju koju ima. Nalaz je, kako kaže, davno dostavio na nadležna mesta u RS, BiH, Haškom trubunalu...

- Sve je urađeno po najvišim merilima struke, i, naravno, spreman sam da odgovorim i na bilo koja pitanja s tim u vezi - kazao je dr Zoran Stanković za "Novosti".



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Krkobrk

29.09.2016. 18:46

Nema prave kazne za njen zločin. Baš me zanima da li će uopšte biti osuđena na bilo kakvu kaznu?

Миливоје

29.09.2016. 19:45

Колико се разумијем у "правосуђе" Босне и Херцеговине нажалост биће ослобођена. Страшно од жене - монструма.

Зворничанин

29.09.2016. 21:26

Правда је спора али изгледа достижна бар у овом случају. Бог нека подари мир малома анђелу и његовим покојним родитељима.. Мученици су то ...људи моји. Надам се да у паклу постоји посебно место за таквог монструма који је у стању да ово ураде детету !

Смрт ЕУ рајХу,слобода Србији!

29.09.2016. 22:08

Ја да сам отац (који је преминуо,вероватно од туге и неправде) би дотичну шиптарску болесну малоумницу,нашао у Швајцарској и затукао је са комплетном фамилијом........тупом секиром.То би била једина правда.

Šumadinac

30.09.2016. 19:26

@Смрт ЕУ рајХу,слобода Србији! - Apsolutno i potpuno se slažem sa tobom sokole.

GP

30.09.2016. 13:52

Nesto ne vidim da se oglasava Natasa Kandic ili ce ona da "dokaze" kako su i njega Srbi ubili?

Jelena

30.09.2016. 17:32

Ponekad se pitam zasto se tog kobnog dana ,posle te strahote Zemlja i dalje okretala,reke i dalje tekle,biljke nicale....Kako sve od tuge nije pomrlo?E,znate li koliko je tih andjela ubijeno na nezamisliv nacin?Verujem da pola Srbije ne zna,jer je to je ovde sramota da se prica,a vecini je zao kad cuje i na tome se zavrsi.Svaki dan treba da se cuje nas glas,da zelimo da se zlikovci kazne(mada mislim da nema toliko strasne kazne koja bi mogla da kazni ovo cudoviste)...

pereee

30.09.2016. 19:17

Hoce li nase zene u crnom i majke srebrenice da sacekuju svoju heroinu i objasne nam kako je i ovo srpska podvala. Cekam da se nasa kandicka oglasi!

Mak

30.09.2016. 19:23

General je takve, koji su senlucili i ubacivali bombe zenama i djeci u kucu, a prezivjele kasnije mucili i ubijali, docekao i prosuo im zube! Danas nazalost, trune u zatvoru,dok oni senluci koji su se izvukli, danas se ponovo spremaju za isto, a on je nazalost omrazen i kod vlastitog naroda koji izbjegava pomen njega i iz nekog razloga osjeca (krivicu?). Za sto? Zato sto je kaznio kaznenu ekspediciju, a civile propustio na slob. teritoriju.

ACA B.

30.09.2016. 21:18

Velika je sramota za drzavu Srbiju i Srbski narod,to da je trebalo 24 godine da se ovo siptarsko zlo uhapsi.Monstrumu siptarskom netreba suditi,jer to nije pravda,ovo cudoviste netreba zemljom da hoda.

BACVANIN

30.09.2016. 21:54

Sada ce siptarski lobi u Svajcarskoj da iznadje resenje da je svajcarci ne isporuce u BiH.

MMaki

31.10.2016. 23:36

Strasno,kakav to monstrum moze ovako nesto da radi bespomocnom i malom detetu. . .Nadam se da ce dozivotno goreti u paklu,da ce doziveti isto to sto i mali Sloba i da ce umreti u najgorim mukama koje ce dugo trajati. . .