≫ 

POŽELELA JE NAJNEOBIČNIJU TORTU U SVOJOJ GENERACIJI: Najmlađa volonterka Crvenog krsta proslavila rođendan! (FOTO)

Kada sam razmišljala kako da ukrasim rođendansku tortu, odmah sam poželela znak Crvenog krsta

  • 0

Dok su njenim vršnjacima idoli likovi iz crtanih filmova, desetogodišnjoj Milici Popović iz Prokuplja uzor je Crveni krst, pa nije neobično što je njena rođendanska torta bila ukrašena simbolom ove organizacije! Milica, koja je najmlađi volonter Crvenog krsta u Prokuplju, kaže da je njena torta izazvala interesovanje vršnjaka i da je nakon duvanja svećica na rođendanskoj proslavi, ona drugima objašnjavala šta radi ova organizacija.

SPAS ZA NAJUGROŽENIJE: Kragujevački Crveni krst dobio vozilo za prevoz hrane do udaljenih sela! (FOTO)

- Još dve moje drugarice su rešile da budu volonteri i drugaricina sestra. Volim Crveni krst jer se u njemu trude da pomažu drugima. Kada sam mami rekla kakvu tortu želim, ona se oduševila- kaže ova devojčica.

Ona objašnjava da se letos po prvi put susrela sa organizacijom na Letnjem kampu koji organizuje Crveni krst Srbije. Tako je prošla obuku prve pomoći i zaštite od trgovine ljudima.

- Najviše mi se svidelo to što Crveni krst brine o drugima i što se uvek trudi da pomogne. Želela bih da učestvujem u svim akcijama i da i ja dam svoj doprinos. Kada sam razmišljala kako da ukrasim rođendansku tortu, odmah sam poželela znak Crvenog krsta, jer je on za mene nešto najlepše što sam videla u poslednje vreme- priznaje ova po malo stidljiva devojčica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Milica je odličan učenik i ide u četvrti razred prokupačke Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ .

Sekretar Crvenog krsta u Prokuplju Dušica Dinić naglašava da je oduševljena entuzijazmom male Milice, a da je njena torta pokazala koliko je to dete usmereno ka pravim vrednostima.

- Milica je primer koliko dete ume da prepozna humanost i koliko zapravo deca znaju šta je u životu vredno. I svi njeni vršnjaci su dobrodošli. Svi volonteri, bez obzira na godine su dobrodošli, a ovakve kao što je ona treba da negujemo- komentariše Dinić.

Akcija Crvenog krsta i Vojske Srbije (FOTO)

U prokupačkom Crvenom krstu je izuzetno aktivna volonterska grupa u kojoj su pretežno srednjoškolci. Oni su najviše angažovani na aktivnostima pružanja prve pomoći, učešću u dobrotvornim akcijama i edukaciji vršnjaka.

(Telegraf.rs/Biljana Roganović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA