29. septembar  2016. 10.18  | Izvor: Beta

SDP razočarana odlukom o odlaganju ročišta

BEOGRAD -

Građanska inicijativa SDP-Oliver Ivanović saopštila je danas da je razočarana odlukom veća Apelacionog suda u Prištini da odloži razmatranje žalbe na presudu Ivanoviću koji je osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina 1999. u Kosovskoj Mitrovici.

Apelacioni sud juče je odlučio da ročište o žalbi odloži za 11. oktobar jer je odbrana Olivera Ivanovića zatražila da se iz sаstаvа sudskog većа izuzme sudija Driton Muharemi.

Građanska inicijativa SDP navela je da je Apelaciono veće ranije moglo da razmotri zahtev advokata da sudija Albanac ne bude član veća, a ne da na sam dan ročišta saopštava da će zahtev tek uzeti u razmatranje.

Inicijativa je ocenila da je proces protiv Ivanovića politički motivisan, kao i da je i do sada bio obeležen odlaganjima i odugovlačenjem čitavog postupka.

"Nadamo se da će Apelaciono veće uvideti da protiv Ivanovića ne postoje dokazi, koji bi ga teretili za zločin koji mu je pripisan i zbog kog je osuđen na devet godina zatvora. Očekujemo da će postupak biti pravičan i da će Oliver Ivanović biti uskoro sa svojom porodicom, sa svojim partijskim drugovima i sa građanima Kosovske Mitrovice", piše u saopštenju Građanske inicijative.

Ivanović je na devetogodišnju kaznu zatvora osuđen početkom godine, a u zatvoru je od januara 2014. godine.

Srodne vesti