SPREMA SE OFANZIVA NA MOSUL: SAD šalju još 600 vojnika u Irak!

SAD trenutno imaju najmanje 4.400 vojnika u Iraku u okviru koalicije predvođene Vašingtonom koja pruža vazdušnu podršku, obučava i savetuje iračku vojsku

  • 0

Američki ministar odbrane Eš Karter danas je objavio da će SAD poslati oko 600 dodatnih vojnika u Irak, kako bi pomogli tamošnjim trupama u ponovnom zauzimanju grada Mosula od Islamske države, prenosi Rojters.

Džihadisti ISIS-a sa najnovijim HRVATSKIM PUŠKAMA ubijaju po Bliskom istoku

Karter je novinarima izjavio da će američki vojnici obučavati i savetovati iračke snage, obezbediti im logističku podršku i pomoći u obaveštajnim aktivnostima.

Irački premijer Hajder Abadi najavio je da će Vašington poslati više američkih vojnika za pomoć lokalnim snagama u borbi za ponovno osvajanje Mosula koje se očekuje krajem godine.

"Američki predsednik Barak Obama konsultovan je o zahtevu iračke vlade za povećanje broja trenera i savetnika pod okriljem međunarodne koalicije u Iraku", rekao je Abadi u saopštenju.

PREKRAJA SE MAPA BLISKOG ISTOKA?! Neko hoće da razbuca postojeće države i da stvori nove! (FOTO)

SAD trenutno imaju najmanje 4.400 vojnika u Iraku u okviru koalicije predvođene Vašingtonom koja pruža vazdušnu podršku, obučava i savetuje iračku vojsku.

Američki i irački komandanti kažu da bi ofanziva na Mosul mogla da počne u drugoj polovini oktobra.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA