Vučić dogovorio: Besplatan autoput do kraja godine

Deonica Koridora 11 Ljig-Preljina biće završena i puštena u saobraćaj do kraja oktobra, a njeno korišćenje biće besplatno do kraja godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

15:54

Vučić dogovorio: Besplatan autoput do kraja godine
Foto: Tanjug

To je dogovoreno na sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova i predstavnika kompanije AZVIRT.

Odluka o tome da korišćenje deonice bude besplatno do kraja ove godine doneta je na predlog premijera Srbije, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Tokom susreta bilo je reči i o potencijalno novim infrastrukturnim projektima na deonicama Beograd-Vršac, Beograd-Zrenjanin, Novi Sad - Zrenjanin i Novi Sad – Šabac.

"Tema susreta bila je i obilaznica oko Beograda, odnosno završetak Sektora B od mosta Ostružnica do Bubanj potoka, kao i Sektora C, koji obuhvata završetak celokupne obilaznice oko Beograda, uključujući i most kod Vinče", navedeno je iz te Kancelarije.

Kako se dodaje u saopštenju, o obilaznici se razgovaralo u skladu sa Memorandumom o saradnji potpisanim između Ministarstva građevinarstva, kompanije AZVIRT iz Azerbejdžana i kineske kompanije Sinehidro, uz podršku vlada Azerbejdžana i Kine.

Deleaciju azerbejdžanske kompanije AZVIRT predvodio je izvršni direktor za Evropu Murat Turkoglu.

Podsetimo, ministarka građevinarstva je izjavila da je da bi auto-put bio pušten 25. avgusta da je zavisilo isključivo od azerbejdžanske kompanije i da su za probijanje roka odgovorne domaće kompanije.

Oglasili su se i Koridori Srbije ističući da su potpuno neosnovane tvrdnje medija da su dva tunela na deonici Koridora 11 izgrađena po pogrešnim proračunima i neupotrebljivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: