Evo šta je potrebno:
- 3 jaja
- 100 grama sirnog namaza
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- papir za pečenje
Uradite sledeće:
1. U jednu posudu izdvojite belanca, dodajte malo soli i smesu pretvorite u sneg.
2. U drugu činiju stavitežumanca, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.
3. U žućkastu masu postepeno dodajte sneg od belanaca i polako ga i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen.
4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašičicom uzimajte smesu i stavljajte je na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.
5. Tepsiju stavite u zagrijanu rernu i pecite oko 25 minuta na 150 stepeni celzijusa.
Šta još treba znati:
Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancu, no ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju biti, ali ne i zadugo. Naime nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno zatvoriti u posudu sa hermetičkim poklopcem, i ostaviti ih preko noći. U tom periodu u potpunosti će promeniti teksturu i početi da liče na hleb. Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan je za saftna jela i za sendviče.
Presecite zemičku i napunite je suvim mesom, mocarelom i svežim povrćem po želji i uživaćete obećavamo! Pecivo možete napuniti i slatkim namazima, pa ga jesti kao desert.
Komentari (0)
POŠALJI KOMENTAR