• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović: Situacija u EPS-u bolja nego ranije

Izvor Tanjug

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je situacija u EPS-u danas mnogo bolja nego pre četiri meseca, i da je kompanija poboljšala naplatu potraživanja i da smanjuje gubitke.



Vujović je  gostujući na RTS-u, rekao da očekuje kvalitetnije upravljanje u EPS-u, kao i da sam EPS postane efikasniji, da investira u obnovljive izvore energije kako bi postao kompanija koja će biti atraktivna i stranim investitorima na duži rok.

Na pitanje kako će se, nakon poskupljenja struje od 1. oktobra, kontrolisati da taj novac ne ode na potrošnju i plate u EPS-u, ministar je odgovorio da se to rešava kvalitetnim upravljanjem u samom preduzeću.

"Postoji kredit Evropske banke za obnovu i razvoj od 200 miliona evra koji se sada približava stanju da može da bude povučen, a to je pretpostavljalo određene promene u kvalitetu, strukturi i broju menadžera u EPS-u", naveo je Vujović.

EPS je godinama ranije, kako je dodao, imao logiku da bude na pozitivnoj nuli, da ne treba da ostavi previše viška, da ne treba da uplaćuje neke velike dividende državi, što su neka druga javna preduzeća radila.

"Očekujem da EPS bude jedno javno preduzeće koje će ne samo biti konkurentno na svetskom nivou, nego koje će biti atraktivno za buduće investitore", istakao je.

Upitan koliko će biti poskupljenje struje u sledećoj godini, Vujović je rekao da će sve stare računice biti predmet preispitivanja kao što su predmet periodičnog preispitivanja i sve druge fiksne veličine koje uređuje država.

"To je dobra praksa sa kojom ćemo nastaviti", kazao je ministar, dodajući da je ta procedura ove godine rezultirala minimalnim povećanjem cena struje.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tricaa

Vas prosek zarada prelazi 100.000,00din.Objavite javno kolike su otpremnine u EPS-u, a kolike na zeleznici i ostalim JP.Nek cuje narod, a i da se zna.

РОМАНИЈА

@Tricaa 1000еура по години стажа плус ...,,

Tricaa

@Tricaa Nije Romanijo to je bilo.Reci ce oni postena je to vlast.Dve bruto zarade puta.....?

special image