27. septembar  2016. 09.12  | Izvor: RTV, Sremska TV

RU: Za ozakonjenje 3.014 zahteva

RUMA -

Od stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata u opštini Ruma podneto je ukupno 3.014 zahteva, od kojih je 845 rešeno te je iz prethodnih legalizacija preostalo blizu 2.200 zahteva. 

video icon

Iz nadležnog Odeljenja apeluju na građane da sami prijave svoje nezakonite objekte, kako bi se sam proces ozakonjenja ubrzao te podsećaju na zadati rok, 27. novembar.

Pomoćni objekat Mojsija Končara u Jezerskoj ulici u Rumi, kvadrature od 60 kvadrata legalizovan je pre mesec dana. Prema rečima Končara, proces je započet nakon popisa i dobijanja Rešenja o rušenju što je prvi korak ka legalizaciji, te da je sam proces ozakonjenja bio završen u oku od tridesetak dana.

Iz Odeljenja za urbanizam kažu da 60 odsto nezakonito izgrađenih objekata čine pomoćni objekti, 35 odsto stambeni te 5 odsto komercijalni objekti, poljoprivredna gazdinstva, te apeluju na građane da se sami prijave i legalizuju svoje objekte kako bi se sam process ozakonjenja olakšao ujedno i ubrzao sam proces.

Broj popisanih objekata po Zakonu o ozakonjenju iznosi 704 što predstavlja 15 do 20 odsto od ukupnog broja objekata koje treba popisati do 27. novembra.

 

Tagovi
Srodne vesti