Hrvati još jači! I ''bombarder'' Ivo napada Argentince u finalu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 26.09.2016.
18:18
Izvor: Beta

Selektor teniske reprezentacije Hrvatske Željko Krajan rekao je danas da će se Ivo Karlović vratiti u tim za finale Dejvis kupa protiv Argentine, koje će se odigrati u Zagrebu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Na sastanku čelnika Teniskog saveza Hrvatske sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem potvrdjeno je da će se finale Dejvis kupa, od 25. do 27. novembra odigrati u "Areni Zagreb".

"Mogu da najavim da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju. To je najbolja vijest koju smo mogli da dobijemo. Sa njim smo sigurno 20, 30 odsto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kakvom će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti", rekao je Krajan, prenela je agencija "Hina".

Ćorić će u utorak biti podvrgnut operaciji desnog kolena, predvidjeno vreme oporavka je izmedju četiri i osam nedelja, pa su minimalne šanse za njegov nastup u finalu protiv Argentine.

"Još ga nismo precrtali, još je u reprezentaciji. Nadam se da će moći da igrati i pruži doprinos", rekao je Krajan.

Karlović je poslednji put igrao u Dejvis kupu baš protiv Argentine, u četvrtfinalu 2012. godine u Buenos Ajresu, u kome su domaći pobedili sa 4:1. Karlović je tada izgubio od Huana Martina del Potra u singlu, a sa Marinom Čilićem u dublu je poražen u pet setova. On se tada povukao iz reprezentacije rekavši da želi da izbegne povrede.

"Nije želeo da se gura i da se nameće. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Video je da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Ivan Dodig znači u parovima, a njemu je teško da igra i dubl i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da nam stvarno treba drugi igrač njegovih kvaliteta", rekao je Krajan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krešo Kika
Monday, 26.09.2016
18:58

osvajamo ponovo davis cup,a momci su radi velikog srca i borbe i zasluzili,posebno sto smo SAD opet u gostima pobijedili..a dr.Ivo dobrodošao nazad, izigrali su ga iz saveza ali dosao covjek radi Hrvatske i ljudi se oprostit pred punom arenom