• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čepurin: Dan RS je sačuvan, a sada...TAČKA

Izvor MONDO/Agencije

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izrazio je danas zadovoljstvo što je referendum o Danu Republike u RS protekao mirno i na vrlo demokratski način sa vrlo jasnim rezultatima.


Cepurin je rekao da je Rusija protiv bilo kakvog pritiska, ukljucujuci u tom smislu i mešanje stranih diplomata.

"Dan Republike Srpske je ocuvan i sacuvan, i Rusija želi da na sve ovo bude stavljena tacaka", rekao je ruski dilomata novinarima u Beogradu.

Cepurin nije želeo da komentariše naredne poteze jer, kako je rekao, može da se "izmislili apsolutno bilo šta".

"Ne vidim smisao u tome da komentarišem hipoteticki razvoj dogadaja", rekao je Cepurin i podsetio na reci ruskog pisca Viktora Sklovskog od pre jednog veka.

Sklovski je, podseti je Cepurin, govorio da je vrlo teško kombinovati ono što mi mislimo sa onim šta radimo i šta ispada na kraju.

"Kolumbo je recimo želeo da pronade Indiju, ali je pronašao Ameriku. Kao i u literaturi, mi tražimo svoju Indiju, ali ponekad otvorimo iznenada i Ameriku", rekao je ruski ambasador.
Isto tako je i u politici, rekao je.

"Referendum je održan, rezultati su sasvim jasni, a narod je na najdemokraticniji nacin iskazao svoje mišljenje", rekao je Cepurin.

NIŠTA OD PARADE, NE ZNA SE KAD CE MEDVEDEV

Cepurin je rekao i da se još ne zna tacan datum posete predsednika Vlade Rusije Dimitrija Medvedeva Srbiji.

On kaže da poseta predsednika ruske vlade zahteva ozbiljne pripreme kao i da ce pre dolaska Medvedeva biti više sastanaka zvanicnika dve države.

Pojedini mediji pisali su ovih dana da bi Medvedev u Beograd mogao da dode 20. oktobra, na Dan oslobodenja Beograda, kao i da ce na taj dan biti organizovana vojna parada.

Gradonacelnik Beograda Siniša Mali medutim danas je novinarima rekao da nema informacije o tome da bi u Beogradu trebalo da bude održana vojna parada.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Ako bi izbio bilo kakav rat u njemu bi na obe strane stradali Srbi nezavisno od toga da li su muslimanske ili pravoslavne vere. Zato mislim da je najbolje da se na referendumu čitava BiH priključi Srbiji.

VOTE TRUMP !!!

Parada nije neophodna. Bolje uloziti taj novac u bolnice i skole. Neke su u katastrofalnom stanju i potrebna im je generalka. Gospodin Medvedev je uvek dobrodosao u Srbiju.

Дејан

Уз сво поштовање према Њ.Е.А. братске Русије бојим се да неће бити тачка.Додик је одрадио сјајан посао са референдумом и муслиманско-англиканско-католичка коалиција неће седети скрштених руку.Дајте ви Ваша Екселенцијо Руске базе у Српску то је западна граница православља

special image