≫ 

DA NIJE ZBOG VANZEMALJACA?! Putinovi kosmonauti sa sobom u svemir nose pištolje i mačete (FOTO)

U periodu između 1986-2006. godine, kosmički putnici Sovjetskog Saveza i Ruske Federacije sa sobom su uvek imali trocevni pištolj TP-82, čiji se kundak odvajao i pretvarao u mačetu. U novije vreme su prešli na regularni poluautomatski pištolj. Šta mislite, zašto ih nose sa sobom u svemir?

  • 39

Uprkos tehnologiji, naše poznavanje kosmosa je i dalje izrazito ograničeno. Bili smo u svemiru, barem neki od nas, hodali smo po Mesecu, barem neki od nas, ali svako malo se dogodi nešto što nas iznenadi.

 

Najveće iznenađenje još uvek čekamo: otkriće o postojanju inteligentnog života van naše matične planete. Pretpostavka je da će to iz korena promeniti ne samo naše poimanje svemira već i nas samih, da više nikada ništa neće biti isto, jednom kada se to nepobitno utvrdi. Ako se ikada utvrdi.

 

Čak i Ujedinjene nacije već decenijama imaju posebnu agenciju koja se bavi razradom opcija i odgovora, za slučaj da nas kontaktira vanzemaljski život.

 

Naravno, ako se to ikada bude desilo, da mi budemo kontaktirani prvi, to će značiti da su ti vanzemaljci na daleko višem stupnju društvenog i tehnološkog razvoja od nas, što bi moglo da bude kobno po arogantno čovečanstvo koje misli da je centar univerzuma i koje se prema Zemlji i živom svetu na njoj ponaša u skladu sa tim uverenjem.

 

Foto: NASA

Foto: NASA

 

Nije nemoguć scenario po kome bi se ti vanzemaljci prema nama ophodili na isti način na koji se mi ophodima prema životinjama.

 

Zato, kada čujete da ruski kosmonauti sa sobom u svemir nose pištolj i mačetu, prvo što pomislite jeste da je to zbog mogućnosti da dođu u kontakt sa takvim bićima, pa da mogu da se odbrane.

 

Razlog za to je, međutim, potpuno prozaičan i nema nikakve veze sa vanzemaljcima.

 

TP-82, sovjetski i ruski pištolj čiji se kundak pretvarao u mačetu, a koji su kosmonauti nosili sa sobom u svemirske misije da bi se odbranili od zveri u sibirskim bespućima nakon sletanja. Foto: Wikimedia Commons/One half 3544

TP-82, sovjetski i ruski pištolj čiji se kundak pretvarao u mačetu, a koji su kosmonauti nosili sa sobom u svemirske misije da bi se odbranili od zveri u sibirskim bespućima nakon sletanja. Foto: Wikimedia Commons/One half 3544

 

U periodu između 1986-2006. godine, kosmički putnici Sovjetskog Saveza i Ruske Federacije sa sobom su uvek imali trocevni pištolj TP-82, čiji se kundak odvajao i pretvarao u mačetu, zbog toga što je spuštanje na Zemlju uvek geografski nekontrolisano, a najčešće se odigrava u sibirskim bespućima gde postoji mnogo zveri koje bi njihov život mogle da dovedu u pitanje.

 

Sa druge strane, ovo oružje se koristilo i za lov od strane kosmonauta, u slučaju da kosmički centar ne može da ih locira momentalno, ali i za signalizaciju. TP-82 je bio deo kompleta za preživljavanje, a 2007. godine je objavljeno da će ubuduće ruski istraživači vasione nositi regularne poluautomatske pištolje.

 

Zalazak sunca nad Kuznjeckim Alatauom, planinskim lancem u južnom Sibiru. Foto: Wikimedia Commons/Dmitry A. Mottl

Zalazak sunca nad Kuznjeckim Alatauom, planinskim lancem u južnom Sibiru. Foto: Wikimedia Commons/Dmitry A. Mottl

 

Dakle, ne zbog vanzemaljaca već zbog sibirskih zveri.

 

Uostalom, i logično je. Stvarno je teško zamisliti da bi takvo primitivno oružje (a definitivno je primitivno iz perspektive nekoga ko poseduje tehnologiju koja mu omogućava da pređe stotine ili hiljade ili desetine hiljada svetlosnih godina) pomoglo kosmonautu suočenom sa inteligentnim bićem iz daleke, daleke galaksije. Isto bi mu bilo i da je potpuno goloruk.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • NIGHTRAIN

    26. septembar 2016 | 02:37

    Zemlja je ravna.pogledajte dokaze ne slusajte naucnu fantastiku nase I masona.ljudi nikad nisu bili na mesecu.ne postoji ni jedna slika zemlje bez foto sopa.sve kompjuterski obradjeno.pogledajte dokaze zemlja je ravna

  • RAS PUŠKIN RASPUĆIN

    25. septembar 2016 | 22:26

    Ovaj na slici lik nosi bušilicu I kofer hihihiiii

  • Damir

    25. septembar 2016 | 22:32

    Nema vanzemaljaca, Bog je stvorio sve i nas ovdje da tu zivimo. I to je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA