Građanima danas po 105 dinara na ime besplatnih akcija NIS-a

Svi građani koji su na dan 18. juna 2016. (Dan dividende) posedovali besplatne akcije NIS-a, dobiće danas dividendu od 20,9865 dinara po akciji, odnosno 104,93 dinara za pet besplatnih akcija NIS-a.

Dividendu će isplatiti Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti, saopštila je Poštanska štedionica.

NIS je 18. juna 2016. godine imao ukupno 2.157.792 akcionara, a većinski akcionar je ruska kompanija "Gasprom njeft" koja poseduje 56,15 odsto akcija Društva, navodi se u saopštenju NIS-a.

Republika Srbija poseduje 29,87 odsto akcija, dok je u posedu ostalih manjinskih akcionara 13,98 odsto akcija.

Republika Srbija je na Dan akcionara posedovala 48.712.074 akcije, pa će na ime dividende iz dobiti za prošlu godinu u budžet biti uplaćeno 1.202.701.107 dinara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво