13. septembar  2016. 11.37  | Izvor: FoNet

Jugović: Dačić "igrao na siguricu"

BEOGRAD -

Ukoliko vladajuća koalicija na predsedničkim izborima stane iza jednog kandidata, to nikako ne može da bude onaj koji je 2012. glasao i pozvao svoje simpatizere da glasaju protiv Tomislava Nikolića, a za Borisa Tadića, izjavio je danas potpredsednik Partije socijalista Bratislav Jugović.

 

Kao potencijalni kandidat za predsednika Srbije, Jugović je, reagujući na izjavu Ivice Dačića da je on "saveznik, a ne protivnik i parazit na leđima Aleksandra Vučića", ocenio da je "Dačićeva partija u poslednja tri izborna ciklusa 'igrala na siguricu'".

Pristupala je Vučićevoj izbornoj koaliciji tek u postizborno vreme, nakon objavljivanja rezultata izbora, ukazao je Jugović, koji smatra da samo SNS i partije koje su od početka uz Vučića imaju moralno pravo da kandiduju zajedničkog predsedničkog kandidata vlasti.

"Jer, da je Tadić pre četiri godine, pobedio, Dačić bi i dalje sedeo u vladi 'žutih', a na izborima glumio 'pola ribu - pola devojku', malo vlast - malo opoziciju, zavisno od toga šta je bilo isplativije", objasnio je Jugović.

On je u pisanoj izjavi ponovio da "stranke na vlasti, iz ljubavi prema Srbiji, treba da predlože samo jednog predsedničkog kandidata .

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

Maja NS  13. 09. 2016. | 13:53
Jasno je bilo od samog početka ko će se na prvom mestu prepoznati pod "parazitima": PS i jesu paraziti par ekselans koji samostalno ne bi prešli ni prirodni prag, a kamoli cenzus, i služe istoj svrsi kao i nekadašnji JUL Miloševiću: kao kanal za izlivanje pogani na glavu opozicije. Uzgred, istina je da Dačić uvek igra na sigurnu kartu, jer mora biti u bilo kojoj vlasti po svaku cenu da ne bi završio u zatvoru zbog "koferčeta".