Najnovije vesti
Vesti Politika
TADIĆ GURA PAJTIĆA ISPRED ŠUTANOVCA Na stotine članova SDS pred izbore obnavlja članstvo u DS

TADIĆ GURA PAJTIĆA ISPRED ŠUTANOVCA Na stotine članova SDS pred izbore obnavlja članstvo u DS

Nekoliko stotina članova Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića obnovilo je članstvo u DS u poslednjih nekoliko dana kako bi mogli da glasaju na izborima u toj partiji.

Tadic Pajtic 05_RAS_foto marko metlas Foto: M. Metlaš / RAS Srbija
Tadic Pajtic 05_RAS_foto marko metlas
Hoće li ponovo u isto jato: Pajtić i tadić
Foto: M. Metlaš / RAS Srbija
Hoće li ponovo u isto jato: Pajtić i tadić

Kako je za „Blic“ potvrdilo više izvora iz vrha DS, među revidiranim (kako to interno nazivaju) članovima su i neki od zaposlenih u SDS-u. To je, kako navode, jasan pokazatelj da Tadić, iako to negira, i te kako planira da utiče na rezultate izbora u stranci na čijem je čelu nekada bio.

- Imate primer Ane Vasiljević koja nikada nije prestala da bude član DS formalno, ali joj to nije smetalo da se učlani u SDS i da se zaposli u centrali te stranke. Pre nekoliko dana obnovila je članstvo u DS - priča sagovornik „Blica“ iz vrha Demokratske stranke i dodaje da to govori da Tadić planira da bude deo izbornog procesa tako što svoje ljude gura da glasaju za aktuelnog predsednika Bojana Pajtića.

Vasiljevićeva, koja se pre udaje i učlanjenja u SDS prezivala Gojković, obnovila je članstvo na Vračaru. Inače, i njena sestra je svojevremeno bila član DS, dok je njen otac Slobodan Gojković trenutno učlanjen u SDS u Prijepolju.

Naš izvor kaže i da Gojkovićeva nije jedini ovakav primer, već da ih širom Srbije ima na stotine.

Foto: RAS / RAS Srbija

Prema informacijama do kojih je „Blic“ došao, u Leskovcu je revidirano 180 članova, koji su u međuvremenu prešli u Tadićevu stranku. U Jagodini 30, u Velikoj Plani 50, a u Vlasotincu, o čemu smo već pisali, čak 280.

Pajtić je za „Blic“ izjavio da su opštinski odbori imali obavezu da revidiraju članstvo da se ne bi dešavalo da postoji dvostruko članstvo.

- Pre dva dana su mi u Blacu pokazali da su dva nekadašnja člana DS, a to su ljudi koji su sada odbornici SNS, platila članarinu. U slučajevima kada je neko kandidat na listi druge stranke, ili na funkciji u njoj, jasno je da ne može glasati.

Na debati tri prema jedan

Na debati četvorice kandidata za predsednika DS - Bojana Pajtića, Dragana Šutanovca, Zorana Lutovca i Srboljuba Antića, prošle nedelje na Novom Beogradu, svi osim još aktuelnog predsednika Pajtića rekli su da su ili protiv povratka Tadića u stranku ili protiv toga da on bude kandidat opozicije za predsednika Srbije.