Društvo

Rover traži od Čavića da se izvini nacionalnim manjinama

Rover traži od Čavića da se izvini nacionalnim manjinama
Rover traži od Čavića da se izvini nacionalnim manjinama

BANJALUKA - Predsjednik Saveza nacionalnih manjina RS Franjo Rover pozvao je danas kandidata Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragana Čavića da se javno izvini svim nacionalnim manjinama zbog pominjanja nacionalne pripadnosti kandidata SNSD-a, SP-a i DNS-a za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića u negativnom kontekstu.

Rover je rekao da je neprijatno iznenađen Čavićevim izjavama, ističući da se "pod maskom velikog demokrate krije veliki diskriminator".

"Što se tiče nacionalnosti gospodina Radojičića, mi u Savezu, kao i sve nacionalne manjine, ponosni smo što imamo takvog političara koji je radio na odgovornim funkcijama i koji je uvijek bio od pomoći nacionalnim manjinama", rekao je Rover.

Što se tiče prava nacionalnih manjina, zakona o nacionalnim manjinama, Rover podsjeća da je neke od njih i Čavić potpisao.

"Ako Čavić ima nešto protiv toga, kao predsjednik Saveza nacionalnih manjina pozivam ga na duel, da popričamo o tome", rekao je Rover.

On je naglasio da mnoge porodice nacionalih manjina u RS, uključujući i njegovu, mnogo duže žive na ovim prostorima nego Čavić.

Kandidat SNSD-a, SP i DNS-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radiojičić izjašnjava se kao Crnogorac.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije