DRAGAN ŠUTANOVAC: Otkriću sve lopove u Demokratskoj stranci!
Foto: Marina Lopičić

Šta kandidat za lidera DS obećava u kampanji

DRAGAN ŠUTANOVAC: Otkriću sve lopove u Demokratskoj stranci!

Politika -

Pretendent na tron demokrata planira da oformi komisiju koja bi istražila kako je potrošen novac stranke od 2012. Pod lupom Boris Tadić, Dragan Đilas i Bojan Pajtić

Dragan Šutanovac, kandidat za predsednika DS, ukoliko pobedi na unutarstranačkim izborima za šefa stranke, baciće se u potragu za lopovima u svojim redovima, saznaje Kurir.Njegov plan je, prema rečima našeg izvora iz DS, da, ukoliko pobedi, oformi komisiju koja bi pročešljala finansije stranke od 2012. godine naovamo kako bi se ustanovilo ko je demokrate doveo u finansijski škripac.Čisti računi

- Šutanovac u okviru kampanje za predsedničke izbore u stranci priča na terenu da će napraviti komisiju koja će da ustanovi ko je zakopao DS u finansijsko blato. Ko je pravio nepovoljne finansijske aranžmane i napravio ogroman dug. Pošto je reč o periodu od 2012. do 2016, to znači da će pod lupom te komisije biti od Borisa Tadića i njegovih ljudi, preko Dragana Đilasa, do aktuelnog šefa Bojana Pajtića - kaže izvor našeg lista.On još navodi da će sve u vezi s finansijama biti ispitano.- Postoji sumnja da su se pojedinci okoristili i zbog toga je provera finansija neophodna. Šutanovac govori da je najvažniji čist početak, a da je to nemoguće bez utvrđivanja ko je u ime DS trošio ogroman novac. Šutanovac smatra da sve treba da bude jasno, a da mnoga pitanja vise u vazduhu. I zaista, moramo da podvučemo crtu, a ne sve više da tonemo. Ne možemo da plaćamo štampanje obične kartonske fascikle 500 dinara po komadu negde u Novom Sadu, a da nam stranka grca u dugovima.

Dragan Šutanovac nije želeo da komentariše naša saznanja, ali ni da konkretnije kaže na koga je mislio kad je u jučerašnjem broju Kurira izjavio da „DS finansijski može da stane na noge tek kad ti koji su krali vrate pare“.S druge strane, predsednik DS Bojan Pajtić, koji će se kandidovati za novi mandat, poručuje da sav dug datira iz 2012, odnosno iz vremena kad je i Šutanovac bio u vrhu stranke.- Dug stranke je iz kampanje 2012, iz vremena kad je Šutanovac, kao i ja, bio potpredsednik stranke. Nema novih dugova, to svi znaju. Uzgred budi rečeno, Predsedništvo DS je donelo odluku o angažovanju revizora, što znači da bi finansijske analize trebalo da rade profesionalci - kaže Pajtić.Više se ne zadužujuNa opasku čemu onda osnivanje specijalne komisije koju navodno traži Šutanovac, predsednik DS će:- Za dugove stranke nismo odgovorni ni on ni ja jer su troškovi kampanje 2012. odobravani na nivou izbornog štaba. Blokirani smo zbog tog duga već tri godine. Ne može blokirana stranka da se zadužuje, tako da novih dugova iz Đilasovog i mog vremena ne može biti. U svakom slučaju, nikakve komisije neće biti, već će ozbiljna revizorska kuća napraviti finansijsku analizu, prema odluci Predsedništva od pre nekoliko nedelja.Na isto pitanje bivši predsednici demokrata Boris Tadić i Dragan Đilas nisu odgovorili.

Balša BožovićOBELODANITI ZAŠTO SE DS ZADUŽIODa finansije stranke u prethodnim godinama moraju da se pročešljaju, smatra i poslanik DS Balša Božović.- Mislim da treba da se pročešljaju finansije stranke od 2012. kako bi se saznalo zašto stranka duguje toliki novac. Da vidimo na šta su potrošene pare i zašto se stranka zadužila. Važno je da saznamo i ko je doneo odluku o zaduživanju po nepovoljnim uslovima - kaže Božović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track