');
Najnovije vesti
Blic Slobodno vreme Putovanja

Uživajte na beskrajnim peščanim plažama Zakintosa

Beskrajne peščane plaže, plavetnilo Jonskog mora i lenji sunčani dani na grčkom ostrvu Zakintos, čekaju na vas i u septembru. Popunite vaš foto-album nestvarnim prizorima sa ovog živopisnog grčkog ostrva.

zakintos Foto: Wikipedia
zakintos
Zakintos
Foto: Wikipedia
Zakintos

Ako danas napravite upit, 10 noćenja sa avionskim prevozom u Vili Albatros na Zakintosu za putovanje 08. septembra 2016. ćete platiti 229, umesto 257 evra evra po osobi.

Zakintos je treće ostrvo po veličini u Jonskom moru. Pretežno je brdovito i ima brojne izvore slatke vode. Poznato je po brojnim prelepim plažama, a pored one sa razglednice, vredi posetiti Keri, koje ima čuvene pećine i jedno je od najlepših mesta za ronjenje na Mediteranu.

Blizu zaliva Cilivi nalazi se mesto Tragaki koje ima prelepe plaže poput Bouke, Katragakija, Gaidarosa i Amboule. Na samo kilometar od centra grada Zakintosa nalazi se stenovita plaža Krioneri, omiljeno mesto za kupanje stanovnika ovog ostrva.

Tu su i plaža Makris Gialos, plaža Zigia sa lekovitom vodom, mesto Alikes, peščana plaža Alikanas, selo Kipseli... Najlepšom plažom na Zakintosu smatra se Porto Roma, gde se spajaju zlatasti pesak, kristalno plava voda i okolno zelenilo.