Jednostavno i brzo možete zalediti paradajz i kada vam bude trebao tokom jesenjih ili zimskih obroka, za 30- tak minuta ga možete odlediti i dodati u vašu omiljenu čorbu ili salatu, piše Stvar ukusa.
Ovako pripremljen paradajz može da stoji i do 6 meseci.
Sastojci: - pola kilograma paradajzaPriprema:
1. Operite i dobro posušite paradajz.2. Uklonite zeleni deo paradajza. 3. Stavite paradajize u kesu za zamrzivač sa što manje vazduha. 4. Položite ih i ostavite u zamrzivaču da se zalede. Zaleđen paradajz može da stoji i do 6 meseci. 5. Proces odmrzavanja je veoma jednostavan - izvadite paradajz iz zamrzivača. Sačekajte 30- tak minuta (on će još biti blago zaleđen), lagano oljuštite koru i spreman je za upotrebu ili serviranje.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:9 recepata za savršenu zimnicuKako da izaberete savršeno voće za slatku zimnicu9 saveta za savršenu zimnicuKako da brzo i lako oljuštite paradajzSlatko od dunja