Vlasnik restorana odbio da usluži dve muslimanke

Vlasnik restorana u pregrađu Pariza odbio je da usluži dve muslimanke, navodeći da su svi muslimani teroristi, što je ponovo podiglo tenzije u toj zemlji, prenosi danas Bi-Bi-Si.

Incident se dogodio u subotu uveče u pariskom pregrađu Trembo en France, a jedna od neusluženih žena je snimila događaj i postavila video snimak na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako vlasnik restorana govori ženama, koje su nosile hidžabe, da ih ne želi u svom restoranu i da su "teroristi muslimani i muslimani teroristi".

Grupa ljudi okupila se danas u znak protesta ispred restorana, a vlasnik je rekao da se kaje zbog svog postupka. Prema njegovim rečima, situacija je izmakla kontroli zbog nedavnih tenzija oko zabrane nošenja burkinija, kupaćeg kostima koji pokriva celo telo, na francuskim plažama. On je takođe naveo da je jedan od njegovih prijatelja poginuo u prošlogodišnjim terorističkim napadima u koncertnoj dvorani Bataklan u Parizu, preneo je francuski list Parizijen.

Snimak je izazvao gnev na društvenim mrežama, a mnogi nezadovoljni muslimani pozivaju na proteste. Na snimku se može čuti kako jedna od žena u restoranu poručuje vlasniku da "ne želi da je usluži rasista". "Rasisti ne ubijaju ljude", odgovorio je kafedžija i rekao da ne želi osobe kao što su njih dve u svojoj kafani.

  • Недељко

    29.08.2016 08:34
    Ко је ко?
    Човек није расиста. Расиста је нетрпељив ка другим расама, а не према религијама или идеологијама. А нису ни сви муслимани терористи, нити су сви терористи муслимни. Али једно је сигурно, или живи као француз или се врати тамо одакле си дошао. Није Европа проститутка, па да је у њој све дозвољено. Имамо своју културу и традицију, а буркиније, хиџабе и остале врсте шатора носите тамо где им је место.
  • Novosadjan

    29.08.2016 01:29
    Njegov restoran uslužuje koga hoće apsolutno. Je u pravu i ja bih isto uradio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet