OSUMNJIČENI NEGIRAO UBISTVO TAKSISTE: Hteo sam samo da stanemo kod prodavnice da kupim sok

M. LUKOVIĆ

27. 08. 2016. u 09:01

Osumnjičenom za ubistvo Branislava Đukića sud odredio pritvor do 30 dana. Hteo sam samo da stanemo kod prodavnice da kupim sok

ОСУМЊИЧЕНИ НЕГИРАО УБИСТВО ТАКСИСТЕ: Хтео сам само да станемо код продавнице да купим сок

Nikola Dobrić,Branislav Đukić

NISAM imao nameru da pobegnem i ne platim vožnju taksisti, već sam samo hteo da nakratko zastanemo kod prodavnice, koja je bila udaljena nekoliko metara i kupim pepsi kolu. Ovo je, kako nezvanično saznajemo, posle hapšenja u razgovoru sa braniocem po službenoj dužnosti, ispričao Nikola Dobrić (34), koji je osumnjičen da je ubio taksistu Branislava Đukića (66),u sredu oko 22 sata u naselju Bresnica u Kragujevcu.

Međutim, nesrećni taksista je pokušavao da ga zadrži i povukao ga je za jaknu. Tada je osumnjičeni nasrnuo na njega i, prema saopštenju policije, udario ga više puta pesnicama po glavi i telu a onda pobegao. Nedugo zatim vozač taksija je pronađen mrtav u vozilu koje je bez kontrole otišlo dvadesetak metara i zaustavilo se na trotoaru, nakon udara u obližnju trafiku na drugoj strani Ulice Jovana Ristića u naselju Bresnica.

Osumnjičeni je u petak po podne saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu. Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak odredila mu je pritvor do 30 dana, a tereti se za ubistvo. Istraga će utvrditi sve detalje ovog tragičnog slučaja.

- Osumnjičeni nije osporio da je bio u taksi vozilu, ali ne priznaje ubistvo - rečeno nam je u tužilaštvu.

Tužilaštvo je naložilo obdukciju koja će utvrditi tačan uzrok smrti, odnosno da li je taksista preminuo od batina ili je zbog stresa i napada doživeo srčani udar. Obdukcioni nalaz još nije stigao u tužilaštvo, rekli su u kragujevačkom Višem tužilaštvu.

SAHRANA DANAS

Taksista Branislav Đukić biće sahranjen danas na Varoškom groblju u Kragujevcu. Đukić je ranije radio u "Zastava kovačnici", a posle stečaja u ovoj firmi počeo je da radi kao taksista. U penziju je otišao prošle godine. Iza sebe je ostavio suprugu Mariju i kćerku Đurđu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Peca

27.08.2016. 13:22

Zao mi je Djuke jer je bio castan, veoma inteligentan i nadasve temperamentan.Takvi brzo zive i tako i odlaze, bez najave.

H20

27.08.2016. 13:58

Da policija i sudovi rade svoj posao ovoga ne bi bilo. Veca je kazna verbalni delikt, nego za ubistvo ili pljacku...

Cupavi BERLIN

27.08.2016. 14:39

Slab izgovor.Ja sam sigurno 50 puta dosada.Izasao iz taksia dabih kupio ili nesto drugo.Ljudi su cekali dase vratim. Nisu bile Negativne reakcije.Ni u Srbiji ni nigde.