Rudari na smrt pretukli zamenika ministra

Bolivijski rudari, koji štrajkuju, oteli su i na smrt pretukli zamenika ministra unutrašnjih poslova Rodolfa Iljanesa koji je otišao u oblast Panduro da smiri tenzije izazvane zakonima koji se tiču rudarstva, saopštili su zvaničnici.

Ministar Karlos Romero rekao je da je Iljanes "kukavički i brutalno" ubijen i zatražio da njegovo telo bude predato vlastima.

Ministar odbrane Rejmi Fereira je za tv stanicu "Red Uno" izjavio da je Iljanes "divljački pretučen" na smrt.

Iljanes je ubijen nakon što je dvoje demonstranata poginulo u sukobima sa policijom, što je samo pojačalo tenzije oko štrajka.

On je otišao u Panduro, 130 kilometara južno od La Paza, da bi započeo dijalog sa rudarima, koji od ponedeljka u znak protesta blokiraju autoput.

  • bane

    26.08.2016 16:28
    ...
    pih..a ja pomislio da je kod nas konacno krenulo
  • nervirach

    26.08.2016 13:10
    Tako se to radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet