Kultura

Sreda, 24.08.2016.

09:07

Srbija među počasnim gostima sajma knjiga u Pekingu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu od danas do 28. avgusta, na kome je Srbija ove godine, uz petanest zemalja centralne i istočne Evrope, počasni gost.

Izvor: Tanjug

Srbija među počasnim gostima sajma knjiga u Pekingu
Foto: Thinkstock / ilustracija

Vukosavljević je, u ime svih zemalja počasnih gostiju, pozdravio člana Politbiroa CK KP Kine nadležnog za kulturu, Liu Junšana, a tokom susreta je izraženo obostrano zadovoljastvo povodom daljeg unapređenja strateškog partnerstva i saradnje između Srbije i Kine, posebno u oblasti kulture, čemu je značajan doprinos dala istorijska poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji.

Tokom zajedničkog obilaska štanda Srbije na sajmu knjiga obostrano je potvrđen značaj i podsticajna uloga koju Srbija ima u formatu saradnje 1+16.

Posle susreta sa Liu Junšanom, ministar kulture i informisanja sastao se i sa Jen Sjaodongom, zamenikom ministra za štampu i izdavaštvo Kine, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Vukosavljević je takođe imao posebnu čast da se među predstavnicima 15 zemalja na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu prvi obrati domaćinima i novinarima na svečanom otvaranju paviljona počasnih gostiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: