Svet

0

Oland Putinu preneo zabrinutost zbog eskalacije tenzija na istoku Ukrajine

Autor: IG

Izvor: Beta

Oland Putinu preneo zabrinutost zbog eskalacije tenzija na istoku Ukrajine

Izvor: Foto: AP


Oland je u telefonskom razgovoru s Putinom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel "podsetio na trajnu poziciju Francuske o činjenici da se aneksija Krima ne može priznati", navodi se u saopštenju koje je preneo Frans pres.

Francuski predsednik je takođe izrazio zabrinutost zbog obnove tenzija poslednjih nedelja i porasta broja kršenja primirja na istoku Ukrajine.

Kremlj je u saopštenju naveo da se Putin u razgovoru govorio o navodnim pokušajima Kijeva da izvede subverziju na Krimu, preneo je Taš.

"Putin je skrenuo pažnju svojim partnerima na grube provokacije ukrajinske strane koja je na teritoriju Rusije početkom avgusta poslala sabotere da izvedu terorističke napade", naveo je Kremlj.

Putin, Merkel i Oland dogovorili su se da se sastanu na marginama samita G20 u Kini 4. i 5. septembra, saopštio je Kremlj.

Kremlj je dodao da su Putin, Oland i Merkel danas razgovarali o "sinhronizovanju političkih koraka i bezbednosnih mera" i da je "naglašen značaj zakonskog utvrđivanja specijalnog statusa Donbasa, održavanja izbora i reformi, kao i amnestije".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR