DOGOVOR O UKRAJINI: Putin, Oland i Merkelova dogovorili sastanak na marginama G20
Foto: Fonet, Feb 2015

Lideri u akciji

DOGOVOR O UKRAJINI: Putin, Oland i Merkelova dogovorili sastanak na marginama G20

Planeta -

Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su danas o situaciji u Ukrajini i dogovorili sastanak na marginama samita G20 početkom septembra u Kini, saopštio je Kremlj.

Oni su telefonom razgovarali o situaciji u Ukrajini i budućnosti Minskog procesa na osnovu usaglašenih političkih koraka i mera bezbednosti.

"Troje lidera dogovorila su se da održavaju lični kontakt oko Ukrajine, naročito kako bi održali zajednički sastanak na marginama samita G20 4-5. septembra u Kini", kaže se u saopštenju Kremlja.

Putin je, kako prenosi Tas, skrenuo pažnju Olandu i Merkelovoj na grube provokacije Kijeva na Krimu. AFP navodi, pozivajući se na saopštenje kancelarije francuskog predsednika da je Oland preneo Putinu zabrinutost zbog porasta tenzija u Ukrajini istakavši da eskalacija nasilja predstavlja rizik po mirovni proces.

"Predsednik (Oland) je izrazio zabrinutost zbog porasta tenzija prethodnih nedelja i povećanog broja kršenja primirja", navodi se u saopštenju nakon razgovora troje lidera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track