• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić i Pupovac: Smiriti tenzije na relaciji BG-ZG

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac složili su se da je potrebno da se otklone opterećenja i tenzije u komunikaciji između Beograda i Zagreba.

  Kako se navodi u saopštenju, Vučić je istakao svoje i opredeljenje Vlade Srbije da se sva sporna pitanja u odnosima dveju država rešavaju međudržavnim dijalogom, uz uvažavanje argumenata obeju strana, bez javnih konfrontacija.

Pupovac je zahvalio premijeru Vučiću na takvom opredeljenju i preneo mu podršku srpske zajednice u Hrvatskoj za smirivanje javnih tenzija.

"Takođe je izrazio podršku spremnosti srpskog premijera da se u što skorije vreme sastane sa hrvatskim zvaničnicima, istakavši političku važnost i dobrobit koju je imao njegov nedavni susret i razgovor sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović o pitanjima položaja nacionalnih manjina – Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji", navodi se.

Premijer Srbije juče je na konferenciji za novinare istakao da  će se članovi Vlade Srbije uzdržavati od napada koji dolaze od hrvatskih zvaničnika.

Komentari 119

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Orao

Sta ponavljate ko papagaji stalno iste recenice "smiriti tenziju"sta i za koga pisete takve gluposti posle one njihove proslave oluje i onih reci upucenih Srbiji vi sad nekom laskate samo jedno pitanje a zasto G-dja Kitarovic nedodje u Srbiju

Sladja

Najvaznije je smiriti tenzije,jer tenzije ne vode nicemu dobrom.

BUBA

Podhitno strasti moraju biti smirene.

special image