PROMENIO KURS: Šutanovac pokrao Pajtića
Foto: Marina Lopičić

Funkcioner DS iskopirao ideju rivala

PROMENIO KURS: Šutanovac pokrao Pajtića

Politika -

Iako je bio protiv povratka „otpisanih“, demokrata sada poziva Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića da mu se pridruže ako preuzme stranku

Iako je kandidat za novog lidera DS Dragan Šutanovac prvobitno bio suprotstavljen ideji Bojana Pajtića da se u ovu stranku vrate predsednici SDS i LDP Boris Tadić i Čedomir Jovanović, ovaj demokrata sada je „preoteo“ zamisao svog rivala i rekao da su ipak dobrodošli u DS.

- DS mora da se otvori za sve, kao i za one koji su iz raznih razloga otišli, ali ta odluka ne može biti generalizovana i mora se doneti u ozbiljnoj debati, u kojoj će učestvovati i opštinski odbori. Voleo bih da se vrate svi koji poštuju naš program - rekao je Šutanovac odgovarajući na pitanje da li vidi Tadića i Jovanovića ponovo u redovima DS.Pajtić nije hteo da komentariše to što mu je Šutanovac ukrao ideju.- Ne komentarišem stranačke izbore - kratko je poručio lider DS.Boris Tadić kaže za Kurir da ne razmišlja o povratku u tu stranku.

- Više puta sam rekao da se ne vraćam u DS i da je moja ideja stvaranje unije opozicionih građanskih stranaka. Takva unija svakako ne znači stapanje u jednu stranku ili povratak u DS i povodom toga sam uvek bio jasan. Stvara se pogrešan utisak da oni odlučuju o mom povratku, a gubi se iz vida da meni to nije ideja ni opcija - rekao je Tadić.Lider Nove stranke Zoran Živković ne želi da se meša u odnose unutar DS.- Ti izbori će uskoro biti završeni i onda će onaj ko pobedi, bilo da je to Šutanovac ili neko drugi, imati potpuni legitimitet da sprovodi ideje, strategije, platforme, a do tada se klonim da komentarišem izjave prijatelja iz DS - kaže Živković.Lider LDP Čedomir Jovanović do zaključenja broja nije odgovorio na pitanja Kurira.S. Ð.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track