Radonjić otkrio kakva mu pojačanja trebaju, šta će biti sa Jovićem?

Autor: Darko Mitrović
petak 19.08.2016.
17:43
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u današnjem razgovoru sa novinarima govorio na temu novih pojačanja i kompletiranja tima za sledeću sezonu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Dok se naši najbolji košarkaši bore za olimpijsku medalju u Riju, ekipa Crvene zvezde se u još uvek nekompletnom sastavu priprema za novu sezonu, u kojoj će se takmičiti u još jačoj Evroligi u odnosu na prethodne godine.

Zbog toga su nova pojačanja neophodna, s obzirom na odlaske Cirbesa, Kinsija, Milera, a da su za sada stigli samo Kuzmić i Dženkins.

Trener šampionskog tima Dejan Radonjić otkrio je danas da u klubu aktivno rade na dovođenju novih igrača, ali i da ima problema po tom pitanju.

''Nije lako, tražimo svoje mesto, analiziramo. Mislim da smo dobro reagovali dovođenjem Dženkinsa i Kuzmića, a sada moramo da se prilagodimo i da pronađemo rešenja koja su moguća, nadam se da će što pre doći do određenih rešenja'', kaže Radonjić.

On je potom precizirao i na kojim pozicijama su Zvezdi u ovom trenutku najneophodnija pojačanja.

''Nedostaju nam visoki igrači, bazirani smo na traženje rešenja na obe visoke pozicije i sve pratimo. Pratili smo i gledali veliki broj igrača, a kod mnogih nismo bili u prilici ni da razgovaramo.

Milko Bjelica je igrač visokog evropskog rejtinga koji igra godinama u Evroligi u najboljim klubovima, ali pratimo sve i trudimo se da pronađemo rešenja'',
izjavio je Radonjić.

Od aktuelnih igrača u sastavu Zvezde, Nemanja Dangubić treba da počne sa pripremama od sutra, a kada je u pitanju povratnik Dženkins, Radonjić se nada da će ''stići što pre''.

Na kraju je pojasnio i trenutnu situaciju oko reprezentativnog plejmejkera Stefana Jovića, odnosno kakve su šanse da on ostane u Zvezdi i sledeće sezone. Sudeći po Radonjićevim rečima, te šanse su velike. On najozbiljnije računa na njega.

''Od njega puno očekujemo u novoj sezoni, videćemo u odnosu na plan i pripreme da li će isto stanje biti u narednom periodu kada su ostale plejmejkerske pozicije u pitanju. Ali, bez obzira na sve okolnosti i promene, nadam se da ćemo biti dobri'', zaključio je Radonjić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Friday, 19.08.2016
21:54

Lance Stephenson. Slobodan agent. Upsss nisam trebao ovako javno, mozda citaju zle oci.

avatar
MarkoSi
Friday, 19.08.2016
18:10

Ako ostane Jović, Zvezda je pokrivena na poziciji 1 (Jović, Rebić, Aranitović), na poziciji 2 su Dženkins i Gudura, 3 - Dangubić, Dobrić i Simonović, 4 - Mitrović i Simanić, 5- Kuzmić i Štimac. Kako Kuzmić ne uliva poverenje, Mitrović je sklon povredama, a Boriša neiskusan i fizički slab, definitivno smo najtanji na poziciji 4/5 pa nam tu treba ekstra pojačanje. Takođe bi bilo dobro da dovedeno nekog vrhunskog pleja, ali ne bi trebalo srljati kao prošle godine kada smo doveli tri pojačanja i sva tri morali da otpustimo.

avatar
Don.Mile
Friday, 19.08.2016
21:04

dovedite jos 5 pojacanja sa milionskim platama pa ih otpustite , moze vam se kad ne trosite svoje pare ...

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 20.08.2016
00:20

Може нам се! Да ти није, може бити, мало криво? Чије сте ви паре трошили последњих 25 година?

avatar
marecareee
Friday, 19.08.2016
23:15

Tako smo u mogućnosti

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 19.08.2016
18:00

Mislim da je Jovic dostigao svoj plafon prosle sezone . Kada je raspolozen igra neverovatno , majstorski. Problem je sto nije konstantan ima rupe izmedju 2 dobre partije i zbog toga smo imali problem prosle sezone jer Micic nije dovoljno dobra zamena. Ako sada dodje Kuk to ce biti izuzetno dobar bekap jer je potpuno suprotnih kvaliteta od Jovica : Slabiji je u odbrani ali je u napadu daleko opasniji od Stefketa , plus tu je i Aranitovic koji takodje moze da igra na 1 u ABA ligi recimo. Nama je trenutno bitno da dovedemo sto bolju 4 jer Mitrovic ne moze da odigra vise od 15 minuta u Evroligi na nekom visem nivou , Borisi tu treba da se da sansa jer decko nema problem da sutira i resava utakmice (za razliku od Rebica). Na centru sam zadovoljan Kuzmicem i mislim da ce mu ovo biti najbolja sezona u karijeri a da ce sledeca biti i vrhunac njegove karijere , sada nam tu treba jos jedan centar (Tipa Hanter , Antic , Dunston...) ja bih licno voleo da to bude Jang iz Oly-a ali on je bio povredjen cele prosle sezone a i ne verujem da ce ga Oly pustiti (mada su zadrzali Milutinova) . Na poziciji 2 i 3 situacija je jasna: Djenka i Guduric zaduzeni za poene a Lazic i Simke za jaku odbranu i poneki kos (narocito Simke koji je trojke sutirao odlicno prosle sezone) a od Dange ocekujem da eksplodira ove sezone , nije imao srece sa povredama ali osecam da ce ova sezona biti njegova (u suprotnom vec ce se dovoditi u pitanje njegov ostanak u klubu). Znaci jedan jak centar , snazna cetvorka koja ce da stiti reket i jedan plej poenter - trojkas.

avatar
Vanja Grubač
Friday, 19.08.2016
18:31

Koliko znanja...a da preuzmeš neku evroligašku ekipu?

avatar
Surovi
Friday, 19.08.2016
20:11

Jako si gotivan lik, evo ti ekskluziva jedna. Rajan Keli uskoro potpisuje. Bio je u Lejkersima, a u razvojnoj 27p po mecu. Sve najbolje, majstore :)

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 19.08.2016
19:16

Ne hvalim se ja znanjem (niti mislim da ga imam na pretek) vec jednostavno iznosim svoje misljenje , za to komentari sluze , ne za provokacije kao sto ti mislis...

avatar
Surovi
Friday, 19.08.2016
17:50

U prevodu pukli ste ko zvecke.

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 19.08.2016
19:17

Mislis? Derbi ce biti nikad zanimljiviji ali ne bih ja nas otpisao tek tako :)

avatar
Surovi
Friday, 19.08.2016
22:34

Svasta se prica. Vasa uprava napravila haos, kako sada stoje stvari nece izaci na dobro.

avatar
Friday, 19.08.2016
19:45

Jesi li cuo za to da je odlozena arbitraza?