Neobičan rad naše mlade dizajnerke: Oduševiće vas ove nesvakidašnje kreacije

Nina Kranjčević je diplomirani inženjer odevne tehnologije, a diplomirala je na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu gde živi i stvara ove nesvakidašnje odevne komade.

Sreda, 17.08.2016.

13:33

Izvor: B92

Neobičan rad naše mlade dizajnerke: Oduševiće vas ove nesvakidašnje kreacije
foto: Privatna arhiva

Podeli:

Kaže da je od malena imala ljubav prema modi:

“Od malena sam volela da crtam i ta ljubav se kasnije pretočila u studije modnog dizajna. Pre samog završetka fakulteta došla sam na ideju da započnem sopstveni posao... Nisam puno razmišljala šta bi to moglo biti, znala sam da mora biti vezano za modu. Želela sam da radim nešto drugačije i unikatnije od svega što sam videla, a da ujedno spojim svoju ljubav prema crtanju i prema modi. Ideja se sama rodila, slikanje po garderobi. Započela sam skromno, sa oslikavanjem majica, da bih ubrzo počela da dizajniram garderobu koju sam kasnije ručno oslikavala. Kada su moje prve kreacije ugledale svetlost dana, znala sam da je to to što želim da radim”, kaže Nina za Super ženu.

Na kakav ste odziv naišli?

“Kada sam svoju ideju izložila ukućanima i prijateljima naišla sam na veliku podršku. Verovatno niko nije razmišljao koliko će to uspeti da se razvije i verovatno su mislili da će ostati samo na hobiju. Predlozi, porudžbine i boje su pristizale od mojih dragih prijateljica i to mi je bila velika pomoć na samom početku. Kasnije kada sam svoje kreacije predstavila na Fejsbuku i svom sajtu stizale su pohvale sa svih strana Srbije, a i van nje. To mi je zaista pomoglo u početku da shvatim da sam na pravom putu. Svakoj porudžbini sam se neizmerno radovala, a tako je i danas”.

foto: Privatna arhiva

Šta mislite o današnjoj uličnoj modi?

“Čini mi se da su devojke poslednjih par godina postale mnogo slobodnije po pitanju sopstvenog stila. Ranije su svi slepo pratili modu i na ulicama su izgledali isto. Iako toga ima i danas, rekla bih da se mnoge devojke i žene drže svog stila koji uvek mogu začiniti nekim detaljem koji je hit te sezone.

Da li imate uzore i koje?

Što se tiče uzora iz sveta mode izdvojila bih Donu Karan čiji mi se pristup modi i životu dopada, kao i Stelu Makartni koja ja je veoma ekološki osvešćena i u svoji kolekcijama nikada ne koristi kožu i krzno.

foto: Privatna arhiva

Koji su vaši dalji planovi?

Moje želje za budućnost su da sve ide svojim tokom, da posao nastavi da napreduje i da ideja nikada ne zafali. Što se tiče konkretnijih planova-trenutno se pripremamo za jesenju kolekciju za koju se nadam da će biti jednako dobro prihvaćena kao i sve do sada.

Gde pronalazite inspiraciju, s obzirom da slikate gradove na vašim kreacijama?

Inspiraciju pronalazim svuda. Na samom početku sam najviše oslikavala cveće. Međutim, to mi je bilo nešto što sam smatrala da je i previše zastupljeno na ženskoj garderobi i tražila sam malo urbaniji motiv. Tada sam došla na ideju da oslikavam gradove. U tom momentu toga nije toliko bilo i učinilo mi se kao savršena ideja. Odmah sam shvatila da mi to i najviše leži i ideje su se nizale. Bez obzira šta slikam na modelu uvek se trudim da slika prati kroj haljine i da se priča lepo uklapa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare