njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

17. aug. 2016

Dodik apeluje na Fijat da u Kragujevcu započne proizvodnju belog “golfa 2” iz 1987.

BANJALUKA/BEOGRAD (Njuz) – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodika zamolio je premijera Srbije Aleksandra Vučića da pita Fijat da li bi u Kragujevcu hteo da proizvodi “golf 2” bele boje iz 1987. godine za tržište Republike Srpske, pa i cele Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi u Dodikovom pismu Vučiću, proizvodnja belog “golfa 2” u kragujevačkoj fabrici automobila imala bi dugoročne pozitivne efekte kako na ekonomskom, tako i na političkom planu.

– Potražnja za ovim proizvodom je u RS, ali i celoj BiH, veoma velika, a ponuda u oglasima sve manja. Proizvodnjom “golfa 2” Fijat bi imao razloga da ostane u Srbiji, da ponovo uvede treću smenu, a siguran izvoz i plasman u RS i BiH, garantovao bi siguran profit – naveo je Dodik, dodajući da bi na taj način i Srbija poboljšala svoj spoljnotrgovinski položaj.

Predsednik Republike Srpske ističe da se o ovom predlogu konsultovao i sa Bakirom Izetbegovićem, predsedavajućim Predsedništva BiH. Takođe je konsultovan i Marinko Čavara, predsednik Federacije BiH.

– I jedan i drugi su podržali ovaj predlog, svesni njegovog ne samo ekonomskog, već i političkog značaja koji bi doprineo poboljšanju dobrosusedskih odnosa i ojačavanju primene Dejtonskog sporazuma – kaže Dodik.

Kako se još navodi u Dodikovom pismu, oba entiteta su spreman da i konkretnim potezima stanu iza ovog predloga.

– Cela BiH je spremna da pomogne Vladi Srbije u realizaciji ove ideje, bilo tako što će zajedničkim snagama subvencionisati proizvodnju “golfa 2”, bilo tako što će svojim građanima davati subvencije i povoljne kredite za njegovu kupovinu – istakao je Dodik.

Bane Grković

  1. Miroslav kaže:

    Evo, konačno da napišete i nešto što uopšte nije smešno, već – tačno. GOLF 2 je bio i ostao odličan auto i, bez obzira na to šta ko mislio, kada bi se ponovo proizvodio sigurno bih ga kupio. I verujem da nisam usamljen u mišljenju. I buba se donedavno proizvodila u Meksiku i imala je svoje tržište. I fiće i jugići i stojke kada bi se ponovo proizvodile imali bi svoje tržište. Malo osavremeniti liniju i minimalno dodati neka novija tehnološka rešenja i dati cenu oko 4-6 hilj eura i eto biznisa. I 128-ice su u delovima donedavno išle za Egipat. Imamo i sjajne mlade dizajnere koji bi odradili odličan posao. Tako je na svim poljima, ali domaći proizvod nema prednost u odnosu na strani. Dakle, mora se ćutati. No, da se vratimo na dvojku: odličan auto koji bi se itekako prodavao.

  2. Ja sam kaže:

    Svaka cast na predlogu.
    Rano jutrom u subotu legnes ispod njega da mu dotegnes selnu, pogledas limariju, vidis gde curi ulje, podvezes neko crevo…i dok kazes ,,aca je derpe”, eto prodje vikend a ti i dalje rovaris po njemu. Nije ni cudo sto ljudi vise vole dvojke, bube, dijane i keceve od rodjenih zena, kada su vise ispod ljubimaca nego iznad ljubavnica.
    P.S.
    Postaje besmisleno pisati kaomentare kada ne znas da li ce i kada biti objavljeni.

  3. milan (nisam odavde) kaže:

    Ovaj predlog bi bio daleko lakši za realizaciju da je mesto Fijata predložen FAP!

  4. ZZ kaže:

    Ovaj Dodik ne zna šta priča. Kakav Golf 2. Pa to je model od pre 30 godina. Kad je prvi čovek jednog entita, kafanska dilindara, onda se ovako nešto može očekivati. Apelujem na sve građane RS da smene tog nazadnog kafanskog čoveka i dovedu nekog pismenog.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *