Markoviću nacionalna penzija

Lokalne vesti - Sreda 17.08.2016 - 12:16

Vranje - Na nedavno završenom Saboru trubača u Guči pokrenuta je inicijativa da se trubaču Bobanu Markoviću (52) iz Vladičinog Hana dodeli nacionalna penzija, kao potvrda kvaliteta njegovog dosadašnjeg umetničkog stvaralaštva.

Marković, ambasador trube u svetu FOTO FB/OK Radio Marković, ambasador trube u svetu FOTO FB/OK Radio

Ova inicijativa došla je od Slobodana Jolovića, predsednika Organizacionog odbora Guče i Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske, a podržava je i slavni trubač iz Vranja, Ekrem Mamutović.

Boban Marković je zaslužio nacionalnu penziju, jer je mnogu uradio na promociji trube u svetu.

On je majstor nad majstorima,  nastupao je širom planete, i takav umetnik kao što je on to zaslužuje
- kaže Mamutović.

Boban Marković kaže da je nakon osvajanja brojnih priznanja u Guči, ranijih godina posebno zahvalan  za inicijativu za dobijanje nacionalne penzije.

- To će biti za trubače novi korak da se svako od njih bori da postigne ono što sam ja postigao. Podstaći će mlade trubače da uče, takmiče i bore se.

Biće mi zadovoljstvo da svakom mladom trubaču dam taj savet da jednostavno treba samo puno da vežba, da poštuje starije trubače i da poštuje publiku
- poručuje Marković.

Boban Marković je višestruki pobednik Dragačevskog Sabora, dvostruki majstor trube, i pravi ambasador Guče, koji širom planete već godinama širi priču o trubi i Saboru.

Nakon pobede 2001.godine, odlučio je da se više ne takmiči, ali da nastupa van takmičarskog dela, iz poštovanja prema Saboru, saborašima i svim ljubiteljima trube.

Tokom godine, kako kaže, ima i po 115 nastupa širom Evrope, a za jesen priprema novi album.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: