Haker objavio podatke skoro 200 članova Kongresa

Haker, koji je sebi pripisao upade u internet podatke dve organizacije američke Demokratske stranke, objavio je imejl adrese, telefone, i druge lične informacije gotovo 200 zakonodavaca.

Haker, koji sebe zove "Gusifer 2.0", postavio je na svom sajtu Wordpress, kontaktne liste sa podacima o 194 bivša i sadašnja člana Kongresa, kao i liste i podatke o lozinkama.

"Gusifer 2.0" je saopštio da su "američki predsednički izbori postali farsa", navodeći ranije upade u bazu podataka Demokratskog nacionalnog komiteta u kojima je razotkriveno da su zakonodavci možda bili naklonjeni Hilari Klinton na primarnim izborima, preneo je Glas Amerike. "Da skratim, evo nekih dokumenata sa servera Demokratskog nacionalnog komiteta. Upotrebite ih." naveo je haker.

"Gusifer 2.0" je naveo i da je upad u Kongresni odbor za prikupljanje sredstava za demokratsku stranku bio još lakši nego upad u server Demokratskog nacionalnog komiteta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slovenija zvanično priznala Palestinu

Parlament Slovenije danas je većinom glasova prihvatio predlog Vlade o priznanju države Palestine, nakon što je odbačen predlog opozicije da se o tome izjasne građani na referendumu.