Novosti

Predstavljen Mitsubishi XM concept

Predstavljen Mitsubishi XM concept
Predstavljen Mitsubishi XM concept

Kao što je bilo i najavljeno, Mitsubishi je danas na Indonesian Auto Show-u i zvanično prokazao svoj novi koncept XM, mješavinu crossovera i MPV vozila. Zato je studija i nazvana XM, gde je slovo X u nazivu za crossover, a slovo M za MPV.

U kratkom saopštenju se navodi da ovo vozilo najavljuje budući Mitsubishijev serijski model koji će se od oktobra 2017. godine proizvoditi u Indoneziji.

Ako je suditi po slikama, dizajnerski rečnik primenjen na XM conceptu podseća na Mitsubishi eX concept koji je promovisan na sajmu u Tokiju prošle godine. U svakom slučaju, prednji dio vozila odlikuje Mitsubishijev novi Dynamic Shield dizajnerski riječnik.

Kako bilo, Mitsubishi navodi da XM concept ima prostrani enterijer koji može da primi do sedam putnika (u tri reda sedišta), dok i dalje nema detalja o tome šta pokreće ovaj automobil.

Što se tiče serijskog modela za Indoneziju, njegov izgled će siguno biti ublažen u odnosu na ovaj koncept, a najavljuje se da će vozilo dobiti potpuno novu platformu i 1,5 litarski benzinski motor, kao i prednji pogon (dizel motor i 4x4 pogon neće biti dostupni).

(Auto.blog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije