NAJTEŽA PRIČA U SRBIJI: Markovići imaju petoro dece, DVOJE JE TEŠKO BOLESNO, krov nad glavom imaju JOŠ 4 DANA! (VIDEO)

- Gde god da tražim stan čim kažem da imam petoro dece svi kažu: "Žao nam je, ne možemo vam izdati". Na ulicu ne možemo ali kako vidim moraćemo ispod mosta - priča Nikoleta Marković koja ima petoro dece, od kojih je dvoje bolesno, kao i suprug

  • 17

Posle 14 godina podstanarskog života u Bežanijskoj ulici u Zemunu, sedmočlana porodica Marković mora da napusti stan u kojoj su živeli jer je gazda rešio da proda tu nekretninu. Iako naizgled lako iznajmiti stan, Markovići, koji žive od 30.000 dinara socijalne pomoći i dečijeg dodatka, hrane se u narodnoj kuhinji i čija su tri člana ozbiljno bolesna, uverili su se da je to trnovit put pogotovo ako imate decu.

Zato, bračni par Nikoleta i Majkl Marković sa svoje petoro dece - Viktorija (2,5), Teodora (9), Danijela (15), Danijel (17) i Deni (19), ne znaju gde će od ponedeljka 15. avgusta, osim na ulicu.

Baka Radmila svaki dan nasmejana prodaje cveće, ali iza njenog osmeha krije se NAJTUŽNIJA PRIČA (FOTO)

Nikoleta priča za Telegraf da ni sama ne zna koliko su brojeva iz oglasa okrenuli. Svaki stan se izdavao dok sa druge strane žice nisu čuli da imaju decu i koliko ih imaju. Takođe, usput su se obraćali i nadležnim institucijama za pomoć, međutim, uvek su dobijali isti odgovor, da im je žao ali da nemaju slobodne stambene jedinice, ili da su ti stanovi namenjeni za izbeglice.

- Suprug mi je dijabetičar, kao i nastarija ćerka Danijela, dok najstariji sin Deni ima cerebralnu paralizu. Srednji sin mi je reprezentativac Srbije u ragbiju među kadetima... Na ovoj adresi smo 14 godina, ali sada moramo da se iselimo jer je gazda, kom smo mnogo zahvalni, rešio da proda kuću, tako da mi do 15. avgusta moramo da se iselimo. Međutim, gde god da tražim stan čim kažem da imam petoro dece svi kažu: "Žao nam je, ne možemo vam izdati". Na ulicu ne možemo ali kako vidim moraćemo ispod mosta - priča Nikoleta za Telegraf.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

SRPSKI PODSTANAR IZ NOĆNE MORE: Iznajmio stan, pa POKRAO SVE iz njega, odneo čak i kuhinjske elemente!

Markovići od 30.000 dinara socijalne pomoći i dečijeg dodatka plaćaju kiriju, račune i sve što je deci potrebno za školu. Kad-kad se nađe za džak krompira, ali uglavnom jedu hranu iz narodne kuhinje, iz koje su u trenutku kada je naša ekipa bila kod njih, dobili sedam vekni hleba i nekoliko nektarina.

- To nam je za ceo dan - otvarajući kesu koju je doneo iz kuhinje, reče Majkl.

Otkako je 2010. godine oboleo od dijabetesa, Majkl nije u mogućnosti da radi, pa je sav posao i u kući i oko kuće pao na Nikoletu. Bez obzira na sve, ona se bori...

- Živeli smo normalno i skladno do 2010. godine, Kućili smo se ovde iako to nije naše. Međutim, suprug mi je oboleo. On ne može da radi a sad ne mogu ni ja jer moram oko dece. Pre dva meseca i ćerki je dijagnostikovana ista bolest - kaže Nikoleta.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Markovići ne biraju gde bi živeli. Spremni su i imanje da obrađuju. 

- Gde god da je, nije nam bitno. Samo da imamo dve sobe. Nema ko da nam pomogne. Mene je majka ostavila kao malu, a tata nema ni za sebe. Muževljevi su u Makedoniji, a dole se gore živi nego ovde, tako da nemamo pomoć ni sa jedne strane. A ne biramo, samo da nam deca nisu na ulici - kroz plač jedva priča najstarija ženska glava porodice Marković.

Pomozimo Markovićima!

(Lj. Račić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragina.nikolic@gmail.com

    10. avgust 2016 | 20:55

    Dacu im ja da stanuju u mojoj kuci ali neznam kako da stupim u kontakt sa njima. Imam kucu praznu u lipovici ja sam u Nemackoj. Mogu sebi sejati povrce imam i bastu.

  • CECA

    10. avgust 2016 | 20:42

    STRASNO...IMAMJA PROPADAJU..STANOVI ZVRJE PRAZNI...KUCE GODINAMA NEOTVOTENE..TRUNU.A DECA NA ULICI OSTACE..

  • Gnom

    10. avgust 2016 | 20:55

    Meni je stvarno zao dece,jer deca nisu ni za sta kriva,ali ovu zenu ja ne mogu da razumem.Pa sta ce ti,sestro,petoro dece kad nemas uslova da ih cuvas!!!I ja bih volela da imam trece dete,ali znam koliko mogu da pruzim.Ne shvatam,a vi slobodno lupajte minuse,ali ja i dalje ne razumem!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA