Ekonomija

0

Počinje isplata socijalnog programa u Fabrici kablova u Jagodini

Autor: SA

Izvor: Beta

Počinje isplata socijalnog programa u Fabrici kablova u Jagodini

Izvor: Foto: pixabay.com

Rukovodstvo fabrike smatra da će se broj radnika možda i smanjiti, jer ima i onih koji još razmišljaju da li da uzmu socijalni program ili odustanu od njega.

Direktor Fabrike kablova Ratko Vučurović je rekao novinarima da ima dosta radnika kojima nedostaje nekoliko godina do penzije i da je razumljivo što su se odlučili za socijalni program.

"Oko 350 radnika nije se izjasnilo za socijalni program, a u toku je sprovođenje reorganizacije proizvodnih procesa. Konačnu odluku o Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR) imaćemo za dva do tri meseca", rekao je Vučurović.

Isplata socijalnog programa će trajati do kraja avgusta po unapred utvrđenom planu i redosledu kako bi se proizvodnja odvijala nesmetano, dodao je Vučurović.

UPPR predviđa da se potraživanja poverioca, a u slučaju Fabrike kablova to je država, pretvaraju u akcije, tako da država postaje većinski vlasnik fabrike. Tako će doći do rasterećenja od dugova i mogućnosti da se uzimaju krediti što do sada nije bilo moguće.

Cilj UPPR-a je da preduzeće pozitivno posluje, da kao takvo postane atraktivno za nekog budućeg kupca i da se privatizuje.

Vučurović je istakao da fabrika i dalje prima porudžbine za kablove iz Rusije, Mađarske, Češke, Slovačke, Bosne i Hercegovine i još nekih bivših jugoslovenskih republika.

Fabrika kablova je bila jedno od 17 strateških zaštićenih preduzeća. Ova fabrika je u vreme bivše Jugoslavije zapošljavala 10.000 radnika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR