Izvor: Objava, 03.Avg.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eurosport proširenjem prava na prenos Vimbldona ojačava poziciju doma Gren-Slem tenisa u Evropi

• Novi ugovor znači da će Eurosport prikazivati prvenstva u šesnaest dodatnih zemalja
• Nova tržišta uključuju Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju, i Sloveniju
• Trogodišnji ugovor obuhvata ekskluzivna* televizijska i digitalna prava za prvenstva koja se održavaju od 2017. do 2019. godine
• Eurosport je sada dom sva četiri Gren-Slem turnira- Vimbldon, Australian Open, Rolan Garos i Ju-Es Open - u 25 zemalja širom Evrope

Eurosport je ojačao svoju poziciju doma Gren-Slem tenisa u Evropi nakon proširenja partnerstvu sa Ol-Ingland klubom, Vimbldonom, kako bi prikazao sve utakmice prvenstva u još šesnaest zemalja.

Novi sporazum znači da će Eurosport, sportska destinacija broj jedan u Evropi, prikazivati sva četiri Gren-Slem turnira - Vimbldon, Australian Open, Rolan-Garos i Ju-Es Open - u 25 zemalja širom Evrope. Ovo je značajno proširenje, s obzirom da Eurosport nije imao prava za prenos Vimbldon mečeva sve do 2014. godine, pre nego što je počeo prenos prvenstva u Belgiji 2015. godine.

Trogodišnji sporazum uključuje ekskluzivna* prava za TV na pretplatu i digitalna prava za turnire koji se održavaju od 2017. do 2019. čime će po prvi put Eurosport prikazivati Vimbldon za ljubitelje tenisa Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, što je ugovor koji osigurava prava prenosa u 16 dodatnih država. Od šampionata 2017. godine, Eurosport će prenositi sve mečeve na svojim kanalima i na Eurosport Player servisu.
Dodatne teritorije bi mogle biti pridodate pre šampionata 2017. godine.

Piter Haton (Peter Hutton), CEO kompanije Eurosport, je rekao: "Naš sporazum sa Vimbldonom, znači da ćemo sada pokazati sva četiri Gren-Slem turnira na 25 teritorija, što nas čini pravim domom Gren-Slem tenisa u Evropi. Mi gradimo dugoročno partnerstvo sa Ol-Ingland klubom koji podržava strategiju Eurosporta da obezbedi premijum sadržaj, koji je dostupan fanovima na bilo kom uređaju. "

Fanovi će moći da uživaju u tenisu na TVu i vide svaki minut sa svakog televizijskog terena* na Eurosport Player servisu, vodeće direktne i digitalne sportske platforme na zahtev.

-Kraj-