4
The Best Of

VREMEPLOV: Nije samo Ronaldo debitovao protiv Partizana u Evropi, već još jedan superstar (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.16 u 00:10

Dopala vam se priča o debiju u evropskim takmičenjima Kristijana Ronalda protiv Partizana, a sada vam otkrivamo još jednu svetsku zvezdu koja je svoju evro-karijeru počela baš u Humskoj.

Kristijano Ronaldo svoju prvu ikada evropsku utakmicu odigrao je baš protiv Partizana, tačnije prve dve, i nije se dobro proveo, pošto je eliminisan te 2002. godine u dresu lisabonskog Sportinga.

Ista situacija je, verovali ili ne, i sa Luisom Suarezom, jednog od najboljih urugvajskih fudbalera, koji sada vedri i oblači u dresu Barselone. A njegov razvojni put krenuo je takođe, gle čuda, baš preko beogradskog Partizana.

140624174123-12-luis-suarez-horizontal-gallery

Luis Suarez je te, 2006. godine, stigao u Groningen sasvim slučajno. Tačnije, skauti holandskog kluba su u urugvajski Nacional krenuli po jednog sasvim drugog igrača, no tom prilikom su uočili tada 19-godišnjeg Suareza i doveli ga u Evropu.

U Groningenu se zadržao samo jednu sezonu, odigravši 29 utakmica i postigavši čak 10 golova, koji su ga preporučili Ajaksu, koji je bio sledeća stepenica u njegovoj karijeri.

VREMEPLOV: Prvu evro-utakmicu u životu Ronaldo je igrao protiv – Partizana! I nije se dobro proveo (VIDEO)

Međutim, da se zadržimo na Groningenu i na njegove dve prve utakmice u evropskim takmičenjima u karijeri. Zvaničan debi imao je u Beogradu, 14. septembra, na stadionu Partizana, kada je ušao na teren u 73. minutu umesto Kena van de Laka.

Imao je, dakle, 19. godina i isto toliko vremena u minutima mu je bilo dovoljno da postigne svoj prvi gol na debiju u evropskim takmičenjima. Njegov ‘njuh za gol’ došao je do punog izražaja u drugom minutu nadoknade kada je iskoristio neopreznost Nemanje Rnića i postavio konačnih 4:2 za crno-bele u tom meču.

(Izvor: youtube / underPARTIZAN)

I u revanšu 14 dana kasnije je mladi Urugvajac bio u centru pažnje. Navijači Partizana se mahom sećaju grčevite odbrane izabranika Miodraga Ješića u Groningenu, ali i dva penala dosuđena protiv crno-belih.

Prvi je, u svom stilu, iscenirao upravo Suarez, kada je u šesnaestercu srpskog tima pao gotovo bez kontakta sa Markom Lomićem i Branimirom Bajićem koji su se nalazili pored njega u tom momentu.

Ken van de Lak je iskoristio prvu najstrožu kaznu u 59. minutu, ali srećom po Beograđane, Juri Kornelise nije drugu, koju je rumunski sudija Kristijan Balaj dodelio Holanđanima u 78. minutu.

(Izvor: youtube / underPARTIZAN)

(Izvor: youtube / arbeitmann’s channel)

Partizan je porazom od 1:0, ali i sa ukupnim trijumfom rezultatom 4:3 prošao dalje.

Luisu Suarezu je ‘parni valjak’ izgleda bio taličan, pošto je Urugvajac devet godina kasnije uspeo da se popne na krov Evrope sa Barselonom, i to postigavši odlučujući gol protiv Juventusa u finalu Lige šampiona u Berlinu 2015. godine.

Ipak, pamtiće se na kom je stadionu prvi put osetio ‘miris’ evropskog takmičenja…

VREMEPLOV: Kako se Ronaldo zabavio sa Brankom Savićem na stadionu Humskoj (VIDEO)

0
0

4 Komentara

  1. Treći pogodak i odlučujući za Barcelonu u finalu sa crno-belima iz torina je postigao Neymar u vec nadoknadi vremena.. sa tim golom Juve je sve sanse izgubio 🙂

    0
    0
    Odgovori
  2. A zaboravljaju svi da je i najbolji trener sveta Murinjo takodje debitovao protiv Partizana upravo,na klupi Porta 2003.

    0
    0
    Odgovori
  3. na prvoj tekmi pokazao da ima njuh za gol, a na drugoj da je klasicna gnjida iz latino-mentalitetskog miljea. majke mi, mislim da kad se rodi muskarac u tim zemljama, odmah ga nauce da bude lencuga i da vara. uvek ista prica sa njima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter