Đoković – Monfis, nastavak puta ka 30. Masters tituli

Polufinalni rival trostrukom kanadskom šampionu Novaku Đokoviću je momak koji je u prethodnih 10 dana ostvario devet pobeda. Meč počinje u dva časa posle ponoći a direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

Dvadesetdevetogodišnji Gael Monfis nanizao je najdužu seriju trijumfa u profesionalnoj karijeri. Prošle nedelje osvojio je najznačajniji trofej do sada u Vašingtonu, jer nikada pre nije slavio na turniru serije 500. To mu je bila tek šesta ATP titula, prva posle dve i po godine. Nalazi se nadomak povratka u prvih 10 na svetu, ali pred njim je prepreka koja je u dosadašnjih 11 njihovih mečeva bila nepremostiva.

Novak Đoković i Gael Monfis započeli su rivalstvo u juniorskim danima, kada je godinu dana stariji Parižanin bio uspešniji i zamalo osvojio kalendarski gren slem 2004. godine. Te sezone odigrali su i jedan meč na fjučersu u Italiji koji je takođe dobio Francuz, ali na ATP turu Novak ne zna za poraz. Od pomenutih 11 susreta, čak šest puta je pobednik rešavan u odlučujućem setu i uvek je to bio Đoković.

Svetski broj jedan nije još uvek dostigao željeni nivo forme, mučio se sa procentom prvog servisa protiv Berdiha i spasao čak tri set lopte u tajbrejku prvog seta. Protiv Monfisa je igrao i pre dve godine u Torontu, savladao ga je tek posle 2 sata i 43 minuta u tajbrejku odlučujućeg seta. Verovatno će i večeras biti sličnih uzbuđenja, ali Novak je bio finalista na 13 od prethodnih 14 turnira Masters 1000 serije i sve će učiniti kako bi sa jubilarnom 30. titulom na Mastersima doputovao u Rio, gde mu je cilj nedostajuće olimpijsko zlato.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво