• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Diplomatski skandal: Sramna izjava Izetbegovića!

Izvor MONDO/Agencije

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović ocenio je danas skandaloznom izjavu Bakira Izetbegovića, predsedavajućeg Predsedništva BiH, da je njegov dolazak u Novi Pazar isto kao kada Aleksandar Vučić ide u Banjaluku ili Trebinje.

"Takvim tvrdnjama on je na najbrutalniji nacin pogazio Ustav Bosne i Hercegovine i Ustav Republike Srbije", istakao je Stefanovic.

"Hitno sazvati sednicu predsedništva SNS"

Potpredsednik SNS Miloš Vucevic izjavio je da od Aleksandra Vucica traži da u roku od 72 sata sazove sednicu predsedništva SNS, a povodom današnje izjave Bakira Izetbegovica.

On u pisanoj izjavi istice da Izetbegovic, istovremeno, pokušava da ukine pravo Republike Srpske, i to potpuno suprotno Ustavu BiH, i medunarodnom sporazumu kakav je Dejtonski sporazum.

Izetbegovic je, zapravo, negirao da postoji entitet Republike Srpske u BiH, koji ima svoja prava uskladena, kako sa Ustavom BiH, tako i sa Dejtonskim sporazumom, dodaje se u izjavi koju je dostavila Služba za informisanje SNS. 

"Ili je možda Bakir Izetbegovic svojom izjavom želeo da nekim delovima Srbije da prava i status koji oni nemaju, ni po Ustavu, ni po medunarodnim zakonima, cime je na najgrublji nacin prekršio Ustav Republike Srbije", istakao je Stefanovic.

On je napomenuo da je posebno skandalozno što se ovo dešava "na 26. godišnjicu pokušaja njegovog oca, Alije Izetbegovica" da svojim prisustvom osnivackoj skupštini SDA Sandžaka fakticki otpocne proces otcepljenja tog dela Srbije.

"Da ne govorim da je jula 2008. godine zlikovac Naser Oric osloboden svih optužbi i gonjenja, iako postoje živi svedoci koji su svedocili o njegovim monstruoznim ubistvima srpskih žrtava", dodao je Stefanovic.

I ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da je Bakir Izetbegovic, poredeci Banjaluku i Novi Pazar napravio diplomatski skandal, ali i pokazao svoje prave politicke i ljudske namere prema Srbiji i Srbima da mu nije stalo do dobrosusedskih odnosa.

Vulin smatra da je vreme da srpski premijer Aleksandar Vucic zauzme daleko cvršci stav kad je u pitanju odnos prema Izetbegovicu i prema svima koji smatraju da srpsku pažnju i brigu za mir i stabilnost u regionu mogu da tumace kao slabost i nešto što treba upotrebiti protiv Srbije.

Vulin podseca da je Banjaluka glavni grad medunarodno priznatog entiteta nastalog kao posledica Dejtonskog sporazuma, dok je Novi Pazar samo jedan od gradova u Srbiji koji nema ni medunarodno priznanje, niti predstavlja entitet, niti na bilo koji drugi nacin može da se izdvoji od bilo kog drugog grada u Srbiji.

"Izetbegovic je još jednom pokazao kakve su mu prave namere prema Srbiji i Srbima i da mu nimalo nije stalo ni do dobrosusedskih odnosa, ni do mira u citavom regionu", rekao je Vulin za Tanjug.

Dacic: Bošnjacki zvanicnici žele sukobe!

Šef srpske diplomatije Ivica Dacic izjavio je da je danšnje ukidanje mera zabrane za ratnog zlocinca Nasera Orica, koji je optužen za zlocine nad Srbima na podrucju Srebrenice, kao i izjave Bakira Izetbegovica gde poredi Banjaluku i Novi Pazar, pokazuju da je politika bošnjackih zvanicnika iz BiH usmerena na destabilizaciju regiona i izazivanje sukoba sa Srbijom i srpskim narodom.

On je podsetio da je na današnji dan 1990. godine otac Bakira Izetbegovica, Alija, došao u Novi Pazar, nazvao ga Sandžakom i održao govor u kome je tražio politicku autonomiju za Sandžak u okviru Srbije.

"Stvari se ponavljaju ne slucajno. Oni koji su tih devedesetih godina smatrali da Srbiju treba podeliti, izgleda smatraju da to treba uraditi još jednom. Onda politicka autonomija Sandžaka, a danas entitet Novi Pazar", rekao je Vulin.

Predsedavajuci Predsedništva BiH Bakir Izetbegovic rekao je danas u Novom Pazaru da ne smatra da je poseta ovom gradu zaobilaženje zvanicnog Beograda i uporedio svoju posetu ovom gradu sa posetama najviših državnih zvanicnika Srbije Banjaluci.

"Ne vidim ništa sporno u ovoj poseti, jer smo svi svedoci da predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic cesto posecuju Banjaluku i Trebinje, pa mi to ne smatramo zaobilaženjem Sarajeva. Ovo je ista stvar", rekao je Izetbegovic, koji je lider SDA BiH.

Komentari 102

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ela

Ma okanite se više nacijonalisticke politike.Oni sa ovim izjavama pokušavqju da skrenu narodu paznju,sa njihovih bankivnih racuna i lopovluka.A narod ko narod naseda,a svako vece leze sa brigom dali ce sutra imati za leba.

Ludvig-a

Ako im dozvolimo da gamizu po nasoj zemlji i pricaju sta pozele...pa ne znam ...ili ce Srbima doci iz ****ta u glavu,ili odosmo u pakao ...

UEFA MAFIJA

Алија је стара варалица,није турчин него потурица! А ивер не пада даље од кладе!

special image