VODOVOD: Smene odgovornih za havarije

Lokalne vesti - Petak 29.07.2016 - 21:53

Zbog višednevnog prekida vodosnabdevanja u gornjim delovima Vranja, uprava “Vodovoda je smenila i suspendovala odgovorne, saopštio je v.d. direktora ovog preduzeća Goran Đorđević.

Novo rukovodstvo VODOVODA FOTO D. Ristić/OK Radio Novo rukovodstvo VODOVODA FOTO D. Ristić/OK Radio

Đorđević je u više navrata uputio izvinjenje potrošačima zbog čestih prekida u vodosnabdevanju u poslednjih desetak dana, naglasivši primer naselja Ogledna stanica gde je došlo do sedam ili osam prekida, od kojih su neki bili i celodnevni.

On je kao razlog naveo radove na zameni azbestnih cevi, koje izvodi preduzeće „Beonant“ iz Beograda.

Ipak, Đorđević priznaje da bi nekorektno bilo svu krivicu svaliti na izvođača radova.

- Neki ljudi iz “Vodovoda” koji prate i servisiraju te poslove svojim činjenjem ili nečinjenjem uzrokovali su prekid u vodosnabdevanju.

Nakon analize rada naših rukovodioca, u petak ujutro smo smenili i suspendovali tehničkog direktora Živojina Mitrovića i glavnog inžinjera Miomira Ristića
– iznosi Đorđević.


Na mesto tehničkog direktora “Vodovoda” postavljen je Goran Petrović, dosadašnji upravnik brane „Prvonek“, a glavni inžinjer će biti Goran Dimčić.

Đorđević je kao najočitiji primer odgovornosti rukovodilaca „Vodovoda“ naveo veliku havariju na crpnoj stanici „Saraina“, zbog koje su žitelji ovog dela grada dva puna dana bili bez vode.

- Naši ljudi, kao nadzorni i kontrolni organi, svojim nepraćenjem situacije i neubrzavanjem radova su doveli do toga da se ovde posao odvija čitavih mesec dana.

Zbog toga i ja, kao generalni direktor, osećam krivicu i to je razlog današnjih smena i suspenzija
– objašnjava Đorđević.

 

I pored ovih problema, direktor „Vodovoda“ je naveo da se radovi na zameni azbestnih cevi odvijaju čak i pre zadatih rokova.

On je za avgust najavio i veliki projekat rekonstrukcija pumpi na crpnoj stanici „Saraina“, vredan 400.000 evra, koji će trajati dva do tri meseca.

Zamena instalacija će se vršiti u noćnim časovima, kako ne bi dolazilo do većih prekida u vodosnabdevanju.

Kao razlog neangažovanja cisterne sa vodom u vreme prekida vodosnabdevanja, Đorđević je naveo remont jedinog ovakvog vozila „Vodovoda“, koje će biti osposobljeno i za pranje gradskih ulica.

- Dogovor je da naša, zajedno sa cisternama „Komrada“ bude angažovana na pranju ulica i u širem gradskom jezgru – najavljuje Đorđević.


Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: