Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 28.07.2016.

22:50

Kiša omela memorijal "Miroslav Kovačević Geza"

Kiša i nevreme praćeno grmljavinom omeli su u četvrtak plivače, da se u okviru 11 .Memorijalnog mitinga "Miroslav Kovačević Geza" takmiče u Jagodini.

Izvor: SM

Autor: SM

Kiša omela memorijal
Starsportphoto

Na olimpijskom bazenu Akva parka trebali su da se takmiče 385 plivača iz 22 kluba iz Srbije i po jednog iz Bugaeske i Rumunije.

Pet minuta posle intoniranja državne himne i svečanog otvaranja, koje je kraj Olimpijskog bazena obavio proslavljeni srpski plivač i prvak Evrope Milorad Čavić, u 18 sati počelo je nevreme.

"Čekali smo do 20 sati, a onda odgodili takmičenje", izjavio je Tanjugu predsednik Organizaconog odbora Vladimir Milanović.

"Najviše su na plivanju insistirali plivači iz Plovdiva (Bugarska), hteli su da plivaju po svaku cenu, ali nismo smeli dozvoliti, jer kiša i dalje pada i grmi, a i temperatura se spsutila za oko deset stepeni", rekao je Milanović.

Na plivanje su došli plivači klubova iz Novog Pazara, Valjeva, Paraćina, Jagodine, Lazarevca, Beograda, Leskovca, Kragujevca, Bora, Lučana, Niša, Kraljeva, Temišvara (Rumunija) i Plovdiva.

Memorijalni kup u plivanju "Miroslav Kovačević - Geza", održava se od 2006. godine u Jagodini, u znak sećanja na plivača, vaterpolistu, sportskog radnika i publicistu iz Jagodine Miroslava Kovačevića - Gezu (1941-2005).

Najbolji na ovom mitingu dobijaju pehare, diplome, medalje sa likom pokojnog Geze i novčane nagrade, poklon organizatora i porodice Kovačevića.

U okviru mitinga trebalo je biti održano i 19. otvoreno prvenstvo Jagodine.

Plivački klub "Jagodina" osnovan je pre 70 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve